0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Geppó #23 - XEX

Další tokijskou restaurací, které se podíváme pod pokličku, je luxusní podnik XEX. 

XEX NIHONBASHI

XEX je řetězec luxusních italských restaurací v japonském stylu. V Tokiu si můžete vybrat ze čtyř poboček - XEX Atago Green Hills, XEX West, XEX Tokyo a XEX Nihonbashi. A právě do Nihonbashi jsme tentokrát zamířili my.

Proč do italské restaurace?

V Tokiu je mnoho mezinárodních restaurací - ale ne až tolik, kolik bychom v tak ohromném městě očekávali. Přední příčku mezi nejaponskými restauracemi drží v Tokiu mimo jiné ty, které se zaměřují na italskou kuchyni. Milovníky středomořské kuchyně totiž v Japonsku najdeme napříč všemi generacemi, od malých dětí až po seniory. Mladé Japonky italská jídla naprosto zbožňují. Možná proto, že špagety jsou Japoncům blízké svou podobností s japonskými nudlemi, existuje mnoho receptur, které jsou směsicí italských surovin a japonské chuti. Při sledování japonských kulinářských televizních kanálů tak velmi často narazíme právě na italské recepty

Ačkoliv Japonci po dlouhou dobu vůbec nekonzumovali sýry, jejich chuť jim nebyla vlastní, v současném Japonsku je velmi "in" posypat si pokrm bohatým množstvím parmezánu. Mnozí výrobci se také předhánějí ve výrobě italsky působících omáček. Spolu s boomem italské kuchyně v Japonsku se navíc rozšířila poptávka po víně, zejména po tom červeném. 

XEX Nihonbashi Salvatore Cuomo

Restaurace XEX Nihonbashi je stejně jako většina ostatních poboček umístěna v nejvyšším patře a poskytuje úžasný výhled na Tokio. Je to vskutku exkluzivní restaurace, oblíbená mezi bohatými Japonci, kteří se zde scházejí s obchodními partnery nebo s rodinou při důležitých oslavách. 

Multifunkční prostor XEX Nihonbashi zahrnuje nejen prvotřídní restauraci, ale také salonek s živou hudbou a obrovský hudební klub, kde si můžete vychutnat míchané nápoje v moderním a přesto uvolněném prostředí. Prostor baru je dokonale ozvučený a je specifický svým stropem, který je vysoký přes 5 metrů. Pravidelná vystoupení zámořských hudebníků a kontinentální kuchyně spolu s mezinárodním personálem evokují zážitek ze středomořského nočního života.

Kompletní večerní menu v XEX Nihonbashi nabízí klasické italské chody antipasto fredo, antipasto caldo, primo, secondo a dolce. Rezervace je tu nezbytná a večer je vyžadován věk od 15 let výše. Kromě toho je striktně dodržován dress kód - muži nevstupují bez košile s dlouhým rukávem, v krátkých kalhotech nebo nevhodné obuvi; ženy v příliš ležérním nebo vyzývavém oblečení. Jednotlivé chody jsou tu servírovány s velkou noblesou. Nemají názvy, jsou pojmenovány výčtem použitých surovin a menu je k dispozici nejen v japonštině, ale také v angličtině. Cena večerního menu se pohybuje mezi 7 až 12 000 JPY na osobu, součástí je závěrečná káva nebo čaj a ostatní nápoje se účtují zvlášť. Kromě speciálně sestaveného menu je také možné večeřet a la carte.

Do restaurace jde samozřejmě přijít i na oběd, na výběr jsou obvykle jednodušší pokrmy včetně pizzy a bufetového menu. Kromě toho XEX Nihonbashi nabízí i "takeaway" vybraných pokrmů. 

Veškeré podávané pokrmy jsou nabízeny se svolením italského chefa Salvatora Cuomo, samotná kuchyně ale funguje pod taktovkou japonského šéfkuchaře, který osobně vybírá suroviny a recepturám dodává japonský šmrnc. Otevřený koncept kuchyně je atraktivní a šéfkuchař se často s hosty restaurace zná osobně. Ti mu také běžně nosí při své návštěvě dárek.

Jak se tam dostat 

XEX Nihonbashi sídlí v Chuo-ku v Tokiu, v budově YUITO Nihonbashi-Muromachi-Nomura 4F. Nejsnáz sem dojdete východem A9 ze stanice Mitsukoshimae na linkách Ginza nebo Hanzomon.

 

Autor: PhDr. Kristina Kopáčková, Edit: Alice Kopáčková

Doprava zdarma od 1500 Kč Doprava zdarma od 1500 Kč
99 % zákazníků doporučuje 99 % zákazníků doporučuje
Prodejna v Michli Prodejna v Michli
3 000 výdejních míst 3 000 výdejních míst

Na vaší spokojenosti nám záleží

Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí.
Ověřený zákazník
100%
18. 5. 2024

Nabídka všech potřebných ingrediencí, potřeb a příslušenství i rychlé vyřízení objednávky.

  • Široký sortiment
  • Dobrá cena
  • Rychlost vyřízení

Ověřený zákazník
100%
15. 5. 2024

  • Měli, co jsem potřeboval a za slušnou cenu.
  • Rychlé vyřízení objednávky

Ověřený zákazník
100%
12. 5. 2024

  • Po registraci všechny objednávky krásně přehledné
  • Když si dám něco do oblíbených nezmizí to i když tam nepůjdu 2 měsíce

Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR