Sušený strouhaný tuňák, díky kterému pokrm dostane jedinečnou chuť a vůni. Využívá se mimo jiné k přípravě známého rybího vývaru dashi a také placek okonomijaki.
Produkt je dočasně nedostupný.
Vyberte si ze skladových produktů v této kategorii: Ochucování pokrmů
Katsuobushi je japonský název pro sušeného, fermentovaného, uzeného tuňáka. Vlastně se jedná o speciální druh tuňákomakrely, bonito. Katsuobushi je hojně využívané pro rybí vývar dashi, který je základem všech polévek a omáček. Spolu s řasou kombu tvoří katsuobushi základ pro japonskou polévku miso. A kde se bez katsuobushi také neobejdete, jsou japonské placky okonomijaki – horké placky posypané katsuobushi totiž nejen získají správnou chuť, ale vypadají i velmi efektně. Sušená ryba se na horké surovině zajímavě „hýbe“. Pro přípravu vývaru se nejčastěji používá buď granulovaný vývar Dashi no moto nebo vařené katsuobushi spolu s řasou kombu.
Katsuobushi je velmi bohaté na vitamíny, minerály a bílkoviny. Vyrábí se tak, že rybě se odstraní hlava a vnitřnosti. Filet se pak vaří pod bodem varu. Jakmile se ryba uvaří, odstraní se kosti. Poté se filety udí pomocí kouře z dubového dřeva. Tento proces uzení trvá až jeden měsíc. Za den se ryba udí 5 až 6 hodin, nechá se přes noc v klidu a proces uzení začíná zase další den. Ryby, které prošli uzením, se nechají uschnout na slunci, postříkají se kulturou Aspergillus glaucus a uzavřou se po dobu 2 týdnů v kultivační místnosti. Z bloků se pak seškrabávají hoblinky.
vývar dashi – základ polévek a omáček
posyp na placky okonomijaki
posyp na rýži
posyp na smažené nudle jakisoba
může sloužit i jako chuťovka pro vaše kočičí mazlíčky
Při objednání tohoto produktu obdržíte sušeného tuňáka katsuobushi v sáčku o obsahu 500 g, v počtu kusů, který si objednáte.
Sušené vločky uzeného tuňáka bonito.
Obsahuje alergeny: Ryby.
Výživové hodnoty na 100g |
|
---|---|
Tuky | 5,2 g |
Tuky - z toho nasycené mastné kyseliny | 1,7 g |
Sacharidy | 3,1 g |
Sacharidy - z toho cukry | 0,1 g |
Bílkoviny | 80,6 g |
Sůl | 2,8 g |
Energetická hodnota | 1563/369 kj/kcal |
Další výživové hodnoty na 100g |
|
Vláknina | 0,5 g |
Mononenasycené mastné kyseliny | 0,93 |
Polynenasycené mastné kyseliny | 2,03 |
Parametry |
|
Balení | Plastový sáček |
Země původu | Španělsko |
Obsah balení (g) | 500 g |
Použití | K přípravě rybího vývaru, k ochucení různých pokrmů, polévek i omáček. |
Typ produktu | Katsuobushi |
Výrobce | Wadakyu |
199 Kč |
189 Kč |
55 Kč |
198 Kč |
Na vaší zkušenosti s produktem nám záleží. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
Chtěl jsem tohle výhodné balení, pytel je opravdu obrovský (cca 5 l), myslím, že mi vydrží hodně dlouho. Zatím jsem dělal jen onigiri s náplní katsuobuši + sojovka + sezamový olej a pochutnal jsem si. Počítám, že to budu dávat do rámen polévek a na rýži.
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR