Vynikající přílohový salát z řasy Wakame ochucený sezamovým olejem a sezamovými zrnky. Vhodné podávat k sushi i k dalším japonským pokrmům. Nezasíláme přepravní službou!
Ihned k odeslání | |
Zboží odešleme nejbližší pracovní den. |
DOPRAVA ZDARMA nad 1 500 Kč
Mražené produkty nejsou vhodné pro přepravu, proto je bohužel nezasíláme přepravní službou. Doporučujeme osobní odběr v naší prodejně.
Salát z mořských řas wakame je v japonské kuchyni často podáván jako jedna z příloh. Neměl by chybět na menu žádného sushi bistra, protože v kombinaci s různými druhy sushi je nedostižný. V Japonsku je ale wakame salát běžně servírován k mnoha dalším pokrmům. Skvěle se totiž páruje s nudlemi (smaženými i vařenými) i s nejrůznějšími rýžovými a masovými pokrmy. Křupavá konzistence řas spolu s osvěžující zálivkou tvoří dokonalou kombinaci.
Mořské řasy jsou považovány za vůbec nejzdravější zeleninu a obsahují až 15x více minerálních látek oproti zelenině jiné. Jejich kořeny mohou dosahovat až 7000 metrů pod mořskou hladinu, na dno oceánu, které je považováno za nejúrodnější půdu na světě. Jejich výhonky jsou hnány k povrchu, kde za pomocí slunce vypučí a vytvoří lístečky. Vyskytují se v oblastech, kde může probíhat fotosyntéza. Navzdory vysoké schopnosti vstřebávat minerály neabsorbují řasy z mořské vody škodlivé látky. Wakame je dlouhá řasa s temně zelenými listy rostoucí v okolí japonského ostrova Hokkaidó. Dnes se její pěstování rozšířilo i na mořské oblasti kolem Koreji, Číny či na Atlantický oceán. Rostliny jsou 5 metrů dlouhé a rostou v 6 až 12metrové hloubce. Sklízí se od února do června pomocí dlouhých háků. Namáčí se do vařící vody, pak do studené a na závěr se suší na šňůrách. Mražený salát Wakame je již ochucený sezamem, chilli, solí, jidášovým uchem, octem, bílou sójovou omáčkou a sezamovým olejem. Takto připravený salát stačí pouze rozmrazit a ihned podávát.
V Japonsku je pěstování této řasy doloženo již v 8.století. Pro obtížnost extrakce z moře byla používána i jako platidlo či se v ní odváděly daně. Až do 17. století se jednalo o pokrm šlechticů, poté se rozšířila i mezi prostý lid.
Jako příloha k sushi a dalším japonským pokrmům.
mořská řasa (Undaria pinnatifida), cukr, glukózový sirup, sezamový olej, sůl, sezam, kvasnicový výtažek, chilli paprika, regulátor kyselosti: E260, E262, E330, zvýrazňovač chuti: E635, barviva: E102*, E133, E160c. * E102 může mít nepříznivý vliv na aktivitu a pozornost dětí.
Obsahuje alergeny: sezam.
Skladování: uchovávejte mražené při -18°C, po otevření spotřebujte do 2 dnů a uchovávejte v chladničce. Znovu nezmrazujte.
Parametry |
|
---|---|
Balení | Sáček |
Země původu | Čína |
Použití | Jako salát. |
Obsah balení (kg) | 1 kg |
Typ produktu | Wakame salát |
Výrobce | Taku etsu |
Výživové hodnoty na 100g |
|
Energetická hodnota | 539/128 kj/kcal |
Tuky | 4,6 g |
Tuky - z toho nasycené mastné kyseliny | 0,6 g |
Sacharidy | 20,8 g |
Sacharidy - z toho cukry | 15,9 g |
Bílkoviny | 1,1 g |
Sůl | 2 g |
174 Kč |
285 Kč |
525 Kč |
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR