1x Wel-Pac Mořská řasa Kombu, 113,4 g
Sušená řasa kombu je vhodná pro přípravu vývaru dashi, rozdrcenou ji ale můžete směle používat také jako koření do polévek, omáček či do salátů. Kombu má velmi vysoký obsah jódu, minerálů a vlákniny.
Sušená řasa kombu je vhodná pro přípravu vývaru dashi, rozdrcenou ji ale můžete směle používat také jako koření do polévek, omáček či do salátů. Kombu má velmi vysoký obsah jódu, minerálů a vlákniny.
Sušený strouhaný tuňák, díky kterému pokrm dostane jedinečnou chuť a vůni. Využívá se mimo jiné k přípravě známého rybího vývaru dashi a také placek okonomijaki.
Kombu je jedlá mořská řasa, která se pěstuje na lanech hluboko v moři v Japonsku a Koreji. Kombu má tlusté tvrdé listy, dorůstající do délky až 10 metrů, které mají po usušení zelenou barvu. Po sušení se někdy na listech objeví bílý přírodní prášek, který způsobuje kyselina glutaminová.
Katsuobushi je japonský název pro sušeného, fermentovaného, uzeného tuňáka. Vlastně se jedná o speciální druh tuňákomakrely, bonito. Katsuobushi je hojně využívané pro rybí vývar dashi, který je základem všech polévek a omáček. Spolu s řasou kombu tvoří katsuobushi základ pro japonskou polévku miso. A kde se bez katsuobushi také neobejdete, jsou japonské placky okonomijaki – horké placky posypané katsuobushi totiž nejen získají správnou chuť, ale vypadají i velmi efektně. Sušená ryba se na horké surovině zajímavě „hýbe“. Pro přípravu vývaru se nejčastěji používá buď granulovaný vývar Dashi no moto nebo vařené katsuobushi spolu s řasou kombu.
Katsuobushi je velmi bohaté na vitamíny, minerály a bílkoviny. Vyrábí se tak, že rybě se odstraní hlava a vnitřnosti. Filet se pak vaří pod bodem varu. Jakmile se ryba uvaří, odstraní se kosti. Poté se filety udí pomocí kouře z dubového dřeva. Tento proces uzení trvá až jeden měsíc. Za den se ryba udí 5 až 6 hodin, nechá se přes noc v klidu a proces uzení začíná zase další den. Ryby, které prošli uzením, se nechají uschnout na slunci, postříkají se kulturou Aspergillus glaucus a uzavřou se po dobu 2 týdnů v kultivační místnosti. Z bloků se pak seškrabávají hoblinky.
Mořská řasa Kombu a hoblinky Katsuobushi se výborně hodí zejména na přípravu rybího vývaru Dashi, který je základem mnoha japonských pokrmů.
Kombu je jednou z řas velmi bohatých na jód. Je také zdrojem kyseliny glutaminové, díky které změkčuje vlákna ostatních potravin a usnadňuje tak jejich trávení. Kromě toho je kombu bohatá na minerály a vlákninu. Kvůli vysokému obsahu přírodního jódu doporučujeme kombu servírovat v malém množství, zároveň ale pravidelně.
Při objednání tohoto produktu obdržíte cenově výhodný set dvou surovin: sušenou mořskou řasu Kombu v balení 113 g a sušeného tuňáka Katsuobushi v balení 40 g.
Parametry |
|
---|---|
Obsah balení (g) | 153 g |
Výrobce | Susi.cz |
85 Kč |
55 Kč |
Na vaší zkušenosti s produktem nám záleží. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR