Vynikající hustá Teriyaki omáčka, která slouží jako marináda na kuřecí, vepřové i hovězí maso a také na mořské plody. V Japonsku je Teriyaki omáčka velmi oblíbená k dochucení masových špízů. Připravte si zářící teriyaki maso i vy!
Ihned k odeslání | |
Zboží odešleme nejbližší pracovní den. |
DOPRAVA ZDARMA nad 1 500 Kč
Pokrmy ochucené teriyaki marinádou dnes nacházíme v mnoha kuchyních. O jaký způsob přípravy pokrmu se jedná? Teriyaki je složeninou 2 japonských slov „teri“ (lesk, třpyt) a „yaki“ (grilovat). Než se jídlo ogriluje, bývá naloženo v marinádě, díky které pak pokrm získává lesklý nádech „teri“. Marináda se vyrábí tradiční fermentací rozdrcených sójových bobů, pražené pšenice, vody a soli za přítomnosti fermentačních kultur (plísně aspergillus oryzea a bakterií mléčného kvašení), a její chuť je pro potřeby marinování zvýrazněna směsí koření (česnek, cibule, zázvor, víno a chilli). Fermentací dochází k dokonalému štěpení bílkovin, sacharidů a tuků. Po dokončení fermentace, která trvá několik měsíců, je vytvořena řada významných senzoricky aktivních látek. Marinováním je maso hloubkově ochuceno a zjemněno před tepelnou úpravou. Při použití teriyaki marinád není nutné používat žádná další ochucovadla, jídlo je ochuceno přírodní a zdravou cestou.
Název odkazuje na jednu ze tří technik přípavy masa „yaki“, pocházející z 17. století. Sukiyaki a yakitori jsou omezeny na japonskou kuchyň. Za zemi vzniku teriyaki se kupodivu považuje Hawai, kam se pravděpodobně tento způsob přípravy dostal přirozenou migrací. Do omáčky se promítla chuť místních produktů, např. ananasová šťáva dnes již nahrazovaná mirinem.
Používá se k nakládání kuřecího či vepřového masa připravovaného na grilu. Skvěle dochutí grilované mořské ryby na špejli.
Při objednání tohoto produktu obdržíte skleněnou lahvičku Teriyaki marinády o obsahu 200 g, v počtu kusů, který si objednáte.
Cukr, sójová omáčka 30% (voda, sůl, sója, kukuřičná mouka), voda, rýžový ocet (voda, rýže, cukr, sůl), rajčatová omáčka, kukuřičný škrob, zázvor, cibule, česnekový prášek.
Obsahuje alergeny: Sója.
Výživové hodnoty na 100g |
|
---|---|
Tuky | 0,5 g |
Tuky - z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 39 g |
Sacharidy - z toho cukry | 36 g |
Bílkoviny | 3,6 g |
Sůl | 4,9 g |
Energetická hodnota | 736/173 kj/kcal |
Parametry |
|
Typ produktu | Omáčky Teriyaki |
Balení | Skleněná láhev |
Země původu | Čína |
Použití | Na kuřecí, hovězí, mořské plody na špejli. |
Obsah balení (g) | 200 g |
Výrobce | Lee Kum Kee |
339 Kč |
59 Kč |
55 Kč |
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR