Japonská omáčka Teriyaki no tare je hustá všestranná omáčka, kterou využijete jako marinádu na všechny druhy mas, mořských plodů nebo jako dip na různé pokrmy. Vyzkoušejte třeba oblíbené teriyaki špízy, nebo s ní pokapejte rýži, grilované i smažené maso či zeleninu.
Ihned k odeslání | |
Zboží odešleme nejbližší pracovní den. |
DOPRAVA ZDARMA nad 1 500 Kč
Pokrmy ochucené teriyaki marinádou dnes nacházíme v mnoha kuchyních. O jaký způsob přípravy pokrmu se jedná? Teriyaki je složeninou dvou japonských slov „teri“ (lesk, třpyt) a „yaki“ (grilovat). Než se jídlo ogriluje, bývá naloženo v marinádě, díky které pak pokrm získává lesklý nádech „teri“. Marináda se vyrábí tradiční fermentací rozdrcených sójových bobů, pražené pšenice, vody a soli za přítomnosti fermentačních kultur (plísně aspergillus oryzea a bakterií mléčného kvašení), a její chuť je pro potřeby marinování zvýrazněna směsí koření (česnek, cibule, zázvor, víno a chilli). Fermentací dochází k dokonalému štěpení bílkovin, sacharidů a tuků. Po dokončení fermentace, která trvá několik měsíců, je vytvořena řada významných senzoricky aktivních látek. Marinováním je maso hloubkově ochuceno a zjemněno před tepelnou úpravou. Při použití teriyaki marinád není nutné používat žádná další ochucovadla, jídlo je ochuceno přírodní a zdravou cestou.
Název odkazuje na jednu ze tří technik přípavy masa „yaki“, pocházející z 17. století. Sukiyaki a yakitori jsou omezeny na japonskou kuchyň. Za zemi vzniku teriyaki se kupodivu považuje Hawai, kam se pravděpodobně tento způsob přípravy dostal přirozenou migrací. Do omáčky se promítla chuť místních produktů, např. ananasová šťáva dnes již nahrazovaná mirinem.
Používá se k nakládání kuřecího či vepřového masa připravovaného na grilu. Skvěle dochutí grilované mořské ryby na špejli.
Při objednání tohoto produktu obdržíte Daisho Teriyaki no tare, 180 g, v počtu kusů, který si objednáte.
glukózo-fruktózový sirup, voda, sójová omáčka (voda, sůl, odtučněné sójové boby, pšenice, příprava cukru (glukózo-fruktózový sirup, maltózový sirup, cukr), sójové boby, alkohol, regulátor kyselosti: E270, (19,8%)), cukr, sůl, zahušťovadlo (E1422, E415), alkohol, brandy ocet, barvivo: E150a, sójový olej, kvasnicový extrakt, chilli.
Parametry |
|
---|---|
Balení | Dózička |
Výrobce | Daisho |
Balení | Lahev |
Země původu | Japonsko |
Obsah balení (g) | 180 g |
Použití | Na marinování, jako dip na pokapání pokrmů. |
Typ produktu | Omáčky Teriyaki |
Original Japan | Ano |
Výživové hodnoty na 100g |
|
Energetická hodnota | 724/173 kj/kcal |
Tuky | 0,1 g |
Tuky - z toho nasycené mastné kyseliny | 0,01 g |
Sacharidy | 41,7 g |
Sacharidy - z toho cukry | 34,7 g |
Bílkoviny | 1,4 g |
Sůl | 8,3 g |
799 Kč |
899 Kč |
86 Kč |
77 Kč |
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR