Japonská obalovací směs, vyrobená v Koreji, kterou využijete například k obalení a smažení mořských plodů, zeleniny či hub. Základem úspěchu při smažení je především ledová teplota těstíčka.
Ihned k odeslání | |
Zboží odešleme nejbližší pracovní den. |
DOPRAVA ZDARMA nad 1 500 Kč
Tempurako je obalovací směs, která je nezbytná při přípravě tempury – obalovaného smaženého pokrmu. Do tempuraka se obalují nejčastěji ryby, mořské plody, houby či zelenina.
Tempura není původní japonské jídlo. V době, kdy Oda Nobunaga a Tojotomi Hidejoši usilovali o sjednocení Japonska, přijíždělo do Japonska mnoho cizinců. Slovo tempura vzniklo buď z portugalského tempero – vařit, nebo ze španělského templo – chrám. Španělští a portugalští obchodníci spolu s misionáři každý pátek připravovali před chrámy obalované smažené ryby. Jednou prý došla strouhanka, a tak ryby obalili do těstíčka z mouky a vody a osmažili na sezamovém oleji. Výsledek nadchnul jak Evropany, tak Japonce. Buddhističtí kněží v chrámech pak do stejného těstíčka obalovali různé kusy zeleniny - tento pokrm nazývali tempuro, z čehož pak vznikla tempura.
Nejdůležitější při přípravě tempury je dodržení velkého rozdílu teploty – rozpáleného oleje vs. ledového těstíčka. Do těstíčka se tak přidávají i kostky ledu.
2 šálky tempuraka smícháme s 1 – 1,5 šálkem ledové vody. Při smíchání mohou vzniknout žmolky, což ale není na škodu. Do takto připraveného těstíčka obalujeme zeleninu, houby, ryby i například krevety či chobotnice. Obalené suroviny smažíme ve velmi rozpáleném oleji – řepkovém či slunečnicovém, chceme-li dostát tradici, použijeme olej sezamový. Každý kus smažíme samostatně, aby teplota oleje neklesla. Takto osmažené jídlo má názlátlou, křupavou krustu a sousta si v něm udrží šťávu a přirozenou chuť. Usmažené kousky podáváme buď s omáčkou nebo jen osolené, běžně se tempura podává se strouhaným daikonem či posypaná řasou.
Při objednání tohoto produktu obdržíte sáček směsi tempurako o obsahu 500 g, v počtu kusů, který si objednáte.
Pšeničná mouka 88,1 g, kukuřičný škrob, kukuřičný prášek, prášek do pečiva (regulátory kyselosti: E450, E500, E341), emulgátor: E470a, sůl, pražená rýžová mouka, česnekový prášek, cibulový prášek, černý pepř.
Výživové hodnoty na 100g |
|
---|---|
Tuky | 1,4 g |
Tuky - z toho nasycené mastné kyseliny | 0,5 g |
Sacharidy | 76 g |
Sacharidy - z toho cukry | 1 g |
Bílkoviny | 8,1 g |
Sůl | 2,2 g |
Energetická hodnota | 1485/350 kj/kcal |
Parametry |
|
Výrobce | Beksul |
Balení | Plastový sáček |
Země původu | Jižní Korea |
Obsah balení (g) | 500 g |
Použití | Na obalování zeleniny, masa a ryb. |
Typ produktu | Tempura |
199 Kč |
99 Kč |
95 Kč |
199 Kč |
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR