0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Beksul Tempura obalovací směs, 1 kg

Objednací číslo 35988

Japonská obalovací směs, vyrobená v Koreji, kterou využijete například k obalení a smažení mořských plodů, zeleniny či hub. Základem úspěchu při smažení je především ledová teplota těstíčka.

155 / ks vč. DPH
- +
Ihned k odeslání
Zboží odešleme nejbližší pracovní den.

DOPRAVA ZDARMA nad 1 500 Kč

Popis produktu

O směsi tempurako

Tempurako je obalovací směs, která je nezbytná při přípravě tempury – obalovaného smaženého pokrmu. Do tempuraka se obalují nejčastěji ryby, mořské plody, houby či zelenina.

Historie

Tempura není původní japonské jídlo. V době, kdy Oda Nobunaga a Tojotomi Hidejoši usilovali o sjednocení Japonska, přijíždělo do Japonska mnoho cizinců. Slovo tempura vzniklo buď z portugalského tempero – vařit, nebo ze španělského templo – chrám. Španělští a portugalští obchodníci spolu s misionáři každý pátek připravovali před chrámy obalované smažené ryby. Jednou prý došla strouhanka, a tak ryby obalili do těstíčka z mouky a vody a osmažili na sezamovém oleji. Výsledek nadchnul jak Evropany, tak Japonce. Buddhističtí kněží v chrámech pak do stejného těstíčka obalovali různé kusy zeleniny - tento pokrm nazývali tempuro, z čehož pak vznikla tempura.

Zajímavost

Nejdůležitější při přípravě tempury je dodržení velkého rozdílu teploty – rozpáleného oleje vs. ledového těstíčka. Do těstíčka se tak přidávají i kostky ledu.

Využití

2 šálky tempuraka smícháme s 1 – 1,5 šálkem ledové vody. Při smíchání mohou vzniknout žmolky, což ale není na škodu. Do takto připraveného těstíčka obalujeme zeleninu, houby, ryby i například krevety či chobotnice. Obalené suroviny smažíme ve velmi rozpáleném oleji – řepkovém či slunečnicovém, chceme-li dostát tradici, použijeme olej sezamový. Každý kus smažíme samostatně, aby teplota oleje neklesla. Takto osmažené jídlo má názlátlou, křupavou krustu a sousta si v něm udrží šťávu a přirozenou chuť. Usmažené kousky podáváme buď s omáčkou nebo jen osolené, běžně se tempura podává se strouhaným daikonem či posypaná řasou.

Co je obsahem dodávky

Při objednání tohoto produktu obdržíte sáček směsi tempurako o obsahu 1 kg, v počtu kusů, který si objednáte.

Složení

Pšeničná mouka, kukuřičný škrob, kukuřičná mouka, prášek do pečiva, regulátory kyselosti (E450, E500, E341. E575,kukuričný škrob), sůl, česnekový prášek, cibulový prášek, černý pepř.

Obsahuje alergeny: Lepek.

Obchodní parametry

  • Ean: 807176221013
  • Objednací číslo: 35988
  • Cena za základní jednotku (kg): 155,00 Kč

Výživové hodnoty na 100g

Tuky 1,6 g
Tuky - z toho nasycené mastné kyseliny 0,4 g
Sacharidy 74,8 g
Sacharidy - z toho cukry 0,6 g
Bílkoviny 8,1 g
Sůl 2,3 g
Energetická hodnota 1451/342 kj/kcal

Parametry

Výrobce Beksul
Balení Plastový sáček
Země původu Jižní Korea
Obsah balení (kg) 1 kg
Použití K obalení a smažení mořských ryb, zeleniny, hub.

Další výživové hodnoty na 100g

Vláknina 2 g
Doporučujeme dokoupit

Ozeki sake, 750 ml

Ozeki sake, 750 ml
Lehké suché rýžové víno s ovocným nádechem, které se může pít teplé i studené. Výtečně se hodí k…
339 Kč
Ihned k odeslání

Pivo Kirin Ichiban japonské, 330 ml

Pivo Kirin Ichiban japonské, 330 ml
Jedno z nejprodávanějších japonských piv s čistou, vyváženou a jemnou chutí. Pivo je vhodné ke všem…
59 Kč
Ihned k odeslání

Japonská kuchyně Anderson Tim

Japonská kuchyně Anderson Tim
Japonská kuchyně v podání Tima Andersona, vítěze soutěže Masterchef. Tato kniha je sestavená jako…
499 Kč
Ihned k odeslání

Kikkoman Hon Tsuyu omáčka, 300 ml

Original Japan
Kikkoman Hon Tsuyu omáčka, 300 ml
Omáčka na nudle hon tsuyu se používá k dochucení japonských nudlí a výborně se hodí i ke smažené…
159 Kč
Ihned k odeslání


Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR