![]() |
Nattó s rýží, vejcem a kimchi | 30 minut |
![]() |
Takoyaki - Smažené chobotnicové koule | 15 minut |
![]() |
Tamagoyaki - Japonská vaječná omeleta | 15 minut |
![]() |
Daikon no Nimono - Vařená ředkev daikon | 70 minut |
![]() |
Nasu No Miso Itame - Restovaný lilek s miso | 20 minut |
![]() |
Gomoku Yasai irini – Japonská dušená zelenina | 50 minut |
![]() |
Plněné houby shiitake | 60 minut |
![]() |
Ebi to Yasai no Gomaae – Krevety se zeleninou a sezamem | 20 minut |
![]() |
Tori misoyaki | 20 minut |
![]() |
Tataki s wasabi omáčkou | 10 minut |
![]() |
Japonský předkrm z tofu | 10 minut |
![]() |
Yudofu - Horké tofu s dipem | 15 minut |
V Japonsku se většinou jídla nerozdělují na předkrmy, polévky a hlavní jídla. Součástí tak zvaného teishoku je na jednom táce umístěné několik pokrmů, které se mohou konzumovat v libovolném pořadí. Součástí teishoku je vždy polévka, salát nebo cukemono, miska rýže a další pokrm, o kterém bychom mohli říci, že se jedná o hlavní jídlo. Může to být pečená ryba, misky tempury, pečené maso, cokoliv. V případě velké večeře je vždy podáváno několikachodové menu, ve kterém nikdy nechybí rýže a polévka, které se ovšem podávají až na závěr.
Předkrm v našem pojetí je vždy malá miska místní speciality - salát z mořských plodů, nakládaný kousek ryby, pečená zelenina. V japonštině existuje slovo pro předkrm: zensai, ale v praxi to může být jedna z několika malých mističek se specialitou domu.
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
Nákup produktů, které u nás nejsou k dostání.
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR