Připravíme si všechny ingredience. I když jich je možná na první pohled hodně, příprava Yudofu je nevídaně jednoduchá.
|
|
|
|
Při přípravě Yudofu si hravě vystačíte s běžnou kuchyňskou výbavou.
Yudofu je pokrm, který Japonci často snídají. Jedná se o velmi zdravý a zároveň jednoduchý pokrm. Základem jsou kousky tofu zahřáté na vývaru z mořské řasy a posypané jarní cibulkou. Protože ze západu dorazilo i do Japonska zpestřování tradičních pokrmů, současní Japonci si Yudofu rádi dávají s různými typy dipů, díky kterým tento pokrm získá výraznější chuť. My jsme zvolili nejběžnější sójový a miso dip, které tofu krásně doladí.
Protože je tofu bohatým zdrojem bílkovin, je výživné a zároveň nízkokalorické, je Yudofu skvělým tipem pro vegetariány i ty, kteří fandí zdravému životnímu stylu. Můžete ho podávat k snídani, svačině nebo třeba jako zajímavý předkrm.
Připravíme si všechny ingredience. I když jich je možná na první pohled hodně, příprava Yudofu je nevídaně jednoduchá.
Na dno vhodného kastrůlku položíme plátek řasy kombu nebo dva plátky řasy nori, zalijeme trochou vody a necháme chvilku odstát. Mezitím si tofu nakrájíme na větší kostky. Ty přemístíme do hrnce a na středním výkonu prohříváme.
Oba dipy připravíme do mističek jednoduše tak, že velmi pečlivě smícháme všechny uvedené suroviny do jemných omáček. Ideálně šlehací metlou vymícháme dohladka.
Jarní cibulku nakrájíme na drobno a zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
Jakmile je tofu ohřáté těsně pod bod varu, můžeme podávat. Na podélný talířek či tácek položíme prohřáté kostky tofu (bez řasy, ta sloužila pouze k dochucení) a posypeme je cibulkou a zázvorem.
Servírujeme společně s mističkami s dipy a konzumujeme ideálně jídelními hůlkami.
![]() |
Japonský předkrm z tofu | 10 minut |
![]() |
Tataki s wasabi omáčkou | 10 minut |
![]() |
Tori misoyaki | 20 minut |
![]() |
Ebi to Yasai no Gomaae – Krevety se zeleninou a sezamem | 20 minut |
![]() |
Plněné houby shiitake | 60 minut |
![]() |
Gomoku Yasai irini – Japonská dušená zelenina | 50 minut |
![]() |
Nasu No Miso Itame - Restovaný lilek s miso | 20 minut |
![]() |
Daikon no Nimono - Vařená ředkev daikon | 70 minut |
![]() |
Tamagoyaki - Japonská vaječná omeleta | 15 minut |
![]() |
Takoyaki - Smažené chobotnicové koule | 15 minut |
![]() |
Nattó s rýží, vejcem a kimchi | 30 minut |
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
Nákup produktů, které u nás nejsou k dostání.
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR