0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Yasai Tempura - Zeleninová tempura

Hlavní jídla 45 minut porcí 4    Obtížnost 3

Ingredience

Co potřebujete doma

Pohodlně si vystačíme s běžnými kuchyňskými potřebami.

O receptu

Přesná historie Tempury není známa, ale pravděpodobně je to jídlo původem z Holandska nebo Portugalska, které se v období Tokugawa, kdy byl příliv obchodníků a jezuitů na Kjúšú, dostalo do Japonska. V Japonsku tento pokrm zdomácněl a dnes patří k nejpopulárnějším pokrmům. Existují restaurace a také bufety specializované právě na tempuru.

Tempura se obvykle připravuje z bílých ryb a krevet, ale v současné době prudce stoupá oblíbenost Yasai Tempury, tedy zeleninové varianty.  A právě proto si ji dnes připravíme i my. V yasai tempuře nesmí chybět brambora a mrkev, ostatní zeleniny jsou v podstatě volitelné. Největším fíglem při přípravě tempury je dodržení velkého rozdílu teploty – rozpáleného oleje versus ledového těstíčka. Při přípravě těstíčka se tak do vody přidávají i kostky ledu.

Postup

1

Základem je směs pro přípravu obalovací směsi a zbytek už je hodně na vaší fantazii. Brambory a mrkev doporučujeme nevynechat, ale jinak záleží čistě na vaší chuti a apetitu :-).

2

Brambory, mrkev, lilek, papriky, pórek i hlívu očistíme a nakrájíme na větší kousky / plátky.

3

Do odměřené obalovací směsi Tempurako přidáme vejce a co nejstudenější vodu.

4

Vidličkou pečlivě vymícháme v hladké těsto. V případě, že chceme zchladit teplotu těstíčka na maximum, přidáme pár kostek ledu.

5

Připravíme si vyšší hrnec či pánev, ve kterém rozpálíme dostatečné množství oleje. Plátek zeleniny ponoříme do připraveného těstíčka a ihned přesuneme do rozpáleného oleje a osmažíme. Doba smažení je poměrně krátká, těstíčko by mělo zůstat spíše světle zlatavé.

6

Pro chuťové zpestření můžeme připravit také jednoduchou omáčku - ve 200 ml vody svaříme 1/2 sáčku instantního vývaru dashi a přidáme na jemno nastrouhanou bílou ředkev. Dále už nevaříme a rovnou servírujeme.

7

Yasai tempuru podáváme na talíři či tácku a konzumujeme ideálně hůlkami. Omáčku servírujeme v malé mističce každému stolovníkovi zvlášť, aby si mohl jednotlivá sousta tempury sám namáčet.

Na vaší spokojenosti nám záleží

Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí.
Ověřený zákazník
100%
20. 11. 2024

obchod pracuje velmi rychle a zbozi je vysoce kvalitni

Ověřený zákazník
100%
19. 11. 2024

  • Vyber, cena, rychlost dodani

Ověřený zákazník
100%
19. 11. 2024

  • Rychlost dodání

Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR