Nejdříve se pustíme do opracování zeleniny: Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na středně velké kostky. Mangoldové listy zbavíme stonků a nakrájíme na široké proužky. Hlívu omyjeme a rozdělíme na větší kusy.
Hlavní jídla | 40 minut | porcí 4 | Obtížnost 3 |
K přípravě tohoto pokrmu stačí běžné kuchyňské potřeby.
Tento recept rozhodně doporučujeme nejen vegetariánům. Spojení kokosového mléka, wok omáčky a kari pasty krásně ladí, voní a jistě zachutná.
Nejdříve se pustíme do opracování zeleniny: Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na středně velké kostky. Mangoldové listy zbavíme stonků a nakrájíme na široké proužky. Hlívu omyjeme a rozdělíme na větší kusy.
Oloupanou šalotku nakrájíme na drobno, zelené fazolky omyjeme a pokrájíme na poloviny. Mrkev oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Omytý lilek nakrájíme na kostky.
Citronovou trávu nakrájíme na tenčí kroužky, stroužky česneku nasekáme nebo slisujeme. Zázvor oloupeme a nasekáme nadrobno nebo nastrouháme.
Jalapeno papričky nakrájíme na tenčí proužky. V případě, že nejsme příznivci ostřejších pokrmů, chilli papričku můžeme samozřejmě vynechat.
Dáme vařit rýži Basmati. Jeden díl rýže propláchneme a vsypeme do jednoho a čtvrt dílu osolené vody. Přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu na minimum a ponecháme pod pokličkou, dokud se voda nevyvaří (zhruba 12 - 15 minut). Odstavíme z vařiče, rýži jemně prokypříme a necháme odstát asi 3 minuty. Takto upravená Basmati je krásně voňavá, chutná a nelepí se.
Jakmile je zelenina připravena k dalšímu zpracování, v hrnci nebo hluboké pánvi rozpálíme slunečnicový olej. Osmažíme chilli papričky s citronovou trávou, česnekem a zázvorem. Přidáme třinový cukr, kari pastu, kurkumu a konečně také Wok omáčku. Vše krátce pomícháme a přilijeme kokosové mléko. Pozvolna vše přivedeme k varu.
Mezitím si v malé pánvi zlehka osmahneme hlívu ústřičnou. Jakmile se omáčka vaří, přidáme hlívu, brambory, mangold, šalotku, fazole, mrkev, lilek i kukuřici. Doporučujeme přidat také stonky z magoldu, před servírováním je možné je vyjmout. Zeleninu povaříme v kořeněné omáčce zhruba 15 minut.
A je hotovo! Vegetariánské kari servírujeme s rýží v hlubším talíři nebo misce. Nám se sliny sbíhají - a co vám?
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
obchod pracuje velmi rychle a zbozi je vysoce kvalitni
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR