0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Temari sushi

Hlavní jídla 50 minut porcí 3    Obtížnost 3

Ingredience

Co potřebujete doma

Pokud si chcete recept připravit tradičně jako typický Japonec, doporučujeme toto nádobí: rýžovar, špachtli na rýži, širokou dřevěnou mísuvějíř na ochlazení rýže, misku s vodou a octem Sushisu na namáčení rukou a dále nádobí na servírování sushi (tác na sushihůlky, mističku na sójovou omáčku, mističku na wasabi pastu, mističku na zázvor). 

Bez všech těchto pomůcek se ale snadno při přípravě obejdete. Nutností u temari sushi je však potravinová fólie.

O receptu

Nezůstávejme fádní! Nový tvar sushi obohatí každou mísu s klasickými nigiri nebo maki sushi. Temari sushi nese název podle temari balónků, které svým tvarem a barevností připomíná. V Japonsku je velmi oblíbené zejména při radostných oslavách a také děti ho velmi ocení.

Nabízíme hned několik variant Temari sushi, ale vaší fantazii se samozřejmě meze nekladou. Návštěva bude v každém případě jistě mile překvapena!

Postup

1

Příprava temari sushi není zdaleka tak náročná, jak by se mohlo zdát. A navíc vlastně stačí jen pár ingrediencí!

2

Začneme s rýží. Rýži řádně propláchneme, dokud z ní nepřestane odtékat bíle zbarvená voda. Na 1 díl rýže přidáme 1,5 dílu vody a rýži jednoduše uvaříme.
Uvařenou rýži vyndáme pomocí špachtle z rýžovaru do široké, ideálně dřevěné mísy a vějířem nebo tvrdším papírem ovíváme rýži tak, aby zchladla přibližně na teplotu lidského těla.

3

Do mísy s rýží přidáme ocet sushisu (1 dcl octa na 1 kg rýže) a opatrně promícháme, abychom nepolámali jednotlivá zrnka rýže a aby rýže zůstala lesklá.
Tím je rýže hotová a připravená pro další zpracování.

4

Na první variantu Temari sushi si připravíme lososa a rukolu. Mražený losos na sushi je již nakrájený na plátky, které pro výrobu přesně vyhovují.

5

Na potravinovou fólii položíme jeden plátek lososa, přidáme snítek rukoly a nahoru navrstvíme bochánek rýže. Pro chuť můžeme přidat také slzu majonézy QP.

6

Pomocí fólie vše stlačíme a vytvarujeme do tvaru balónku či koule. Fólii kolem rýže zatočíme, jako bychom balili bonbon. To nám tvarování velmi usnadní.

7

Pak opatrně fólii odstraníme a hotový kousek položíme na talíř či tácek.

8

Na druhou variantu Temari sushi si vezmeme papriku, kterou nakrájíme na úzké plátky.

9

Na potravinovou fólii položíme snítku rukoly, na ni plátek papriky, QP dle chuti a nakonec rýži.

10

Opět stejným způsobem stlačíme a vytvarujeme do požadovaného tvaru.

11

Na poslední variantu si připravíme plátek řasy Nori, který nakrájíme na středně silné proužky. Na jeden proužek řasy položíme lístky rukoly, QP (pokud chceme) a rýži.

12

Fólie opět dokáže zázraky a my vytvarujeme úhledné Temari sushi.

13

Temari sushi servírujeme na tácku či talíři a, jako ke každému sushi, nabídneme i zde v mističce sójovou omáčku a wasabi k libovolnému dochucení. Vypadá to krásně, nemyslíte?

Další recepty z kategorie “Hlavní jídla”

Nigiri sushi 50 minut
Yakisoba 45 minut
Zaru Soba 15 minut
Karaage 30 minut
Maki sushi 90 minut
Okonomiyaki 30 minut
Yasai Tempura - Zeleninová tempura 45 minut
Kare Raisu - Japonské kuřecí kari 120 minut
Hambagu - Japonský hamburger 30 minut
Butaniku no Shogayaki 30 minut
Tonkatsu 45 minut
Smažené nudle s kuřecím masem 45 minut
Korokke 60 minut
Oden 45 minut
Kuře Teriyaki 30 minut
Omuraisu 60 minut
Kuře Yakitori 60 minut
Nikujaga 40 minut
Vegetariánské kari s kokosem 40 minut
Gomoku Takikomi Gohan – Kuře se zeleninou a rýží 50 minut
Kuwayaki - Pikantní kuře 20 minut
Jarní závitky 50 minut
Poke bowl s rýží a tuňákem 60 minut
Inari sushi (Inarizushi) 60 minut
Butaniku To Kabocha - Dušená dýně s vepřovým masem 60 minut
Buta Kimchi - Vepřový bůček s kimchi 30 minut
Poke bowl s quinoa a tuňákem 40 minut
Japonské smažené jarní závitky Harumaki 50 minut
Gyudon 30 minut
Sukiyaki 30 minut
Buta no Kakuni 180 minut
Oyakodon 30 minut
Mabo Dofu 30 minut
Kinoko no Hoiru Yaki - Houby dušené v alobalu 30 minut
Mazesoba 40 minut
Kinoko Ankake - Houby enoki a shimeji s omáčkou Ankake 30 minut
Katsu Kare - Japonské kari se smaženým řízkem 60 minut
Ebi Katsu Don - Miska rýže s krevetou a cibulovo-vaječnou omáčkou 40 minut
Gyoza - Japonské plněné knedlíčky 50 minut
Yaki Udon - Smažené nudle udon s masem a zeleninou 30 minut
Negiyaki - Japonská placka z jarní cibulky 20 minut
Onigiri - Japonský rýžový sendvič 50 minut

Na vaší spokojenosti nám záleží

Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí.
Ověřený zákazník
100%
1. 4. 2025

Nákup produktů, které u nás nejsou k dostání.

Ověřený zákazník
100%
29. 3. 2025

  • Výborná komunikace
  • Vstřícný pristup
  • Velice milá zákaznická podpora

Ověřený zákazník
100%
28. 3. 2025

  • vše super
  • super domluva
  • rychle doručení

Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR