Čerstvá bílá ryba je výborná sama o sobě - většina ingrediencí tak bude sloužit k ochucení ředkve daikon.
|
|
|
|
Při přípravě tohoto pokrmu si hravě vystačíte se svým běžným kuchyňským vybavením.
Čerstvá bílá ryba marinovaná v sake a šetrně připravená na páře je skvěle doplněná šťavnatou a po japonsku ochucenou ředkví daikon. Tenhle pokrm vás překvapí svěžestí, lehkostí a hravostí. Je zajímavým tipem na lehký oběd či večeři a dobře zafunguje také jako předkrm.
Japonci si ve spojení s ředkví rádi připravují nejen tresku, ale také halibuta nebo lososa. Spolupráce ryby, ředkve a vývaru ze sójovky a mirinu je harmonická a dokonale japonská.
Čerstvá bílá ryba je výborná sama o sobě - většina ingrediencí tak bude sloužit k ochucení ředkve daikon.
Přesto rybou začneme - do vhodné misky položíme rybí filety a zalijeme je rýžovým vínem. Necháme marinovat po celou dobu přípravy ředkve.
Ředkev daikon očistíme, zbavíme slupky a nakrájíme na přibližně 2cm plátky.
Z koleček nožem vytvoříme mnohoúhelníky - díky hranám ředkev nasákne ještě více vývaru.
Na vývar budeme potřebovat řasu kombu, sójovku, mirin, dashi no moto, koření yuzu kosho a zhruba 2 hrnky vody.
Na dno kastrůlku vložíme plátek kombu, zalijeme vodou, přidáme všechna dochucovadla a rozmícháme. Vložíme daikon, přivedeme k varu a vaříme zhruba hodinu a půl.
Přibližně čtvrt hodinky před koncem vaření ředkve se vrhneme na rybu. Rybu připravíme šetrným způsobem - budeme ji napařovat. Filety tedy vyjmeme z marinády, vložíme na pařák nad vroucí vodou a vaříme cca 6 až 8 minut.
Teď jsou na řadě edamame. Mladé sójové boby prodáváme i ve vyloupané variantě, která je pro tento pokrm ideální. Pokud ale máme celé lusky, nic se neděje - krátce je povaříme a fazolky vyloupeme.
Uvařená ředkev příjemně měkká, přesto si však zachovává křupavost. Navíc se díky dostatečnému času krásně ochutila vývarem. Hotové kousky ředkve vyjmeme z vývaru a uchováme v teple.
Hrst edamame jednoduše vhodíme do vroucího vývaru, ve kterém se vařila ředkev. Povaříme je asi 5 minut.
Máme tedy hotovou ředkev, povařené fazolky edamame a krásně napařenou rybu. Můžeme servírovat!
Do japonské misky nebo na talíř vložíme několik kousků ředkve, přidáme plátek ryby a dozdobíme zeleným edamame. K dochucení můžeme nabídnout sezamový olej s chilli. Dobrou chuť!
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
rychlé vyřízení objednávky i předání, příjemná obsluha
Bezproblémové ,rychlé.
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR