0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Tara to Daikon - Marinovaná treska s dušenou ředkví daikon

Hlavní jídla 2 hodiny porcí 4    Obtížnost 3

Co potřebujete doma

Při přípravě tohoto pokrmu si hravě vystačíte se svým běžným kuchyňským vybavením.

O receptu

Čerstvá bílá ryba marinovaná v sake a šetrně připravená na páře je skvěle doplněná šťavnatou a po japonsku ochucenou ředkví daikon. Tenhle pokrm vás překvapí svěžestí, lehkostí a hravostí. Je zajímavým tipem na lehký oběd či večeři a dobře zafunguje také jako předkrm.

Japonci si ve spojení s ředkví rádi připravují nejen tresku, ale také halibuta nebo lososa. Spolupráce ryby, ředkve a vývaru ze sójovky a mirinu je harmonická a dokonale japonská.

Postup

1

Čerstvá bílá ryba je výborná sama o sobě - většina ingrediencí tak bude sloužit k ochucení ředkve daikon.

2

Přesto rybou začneme - do vhodné misky položíme rybí filety a zalijeme je rýžovým vínem. Necháme marinovat po celou dobu přípravy ředkve.

3

Ředkev daikon očistíme, zbavíme slupky a nakrájíme na přibližně 2cm plátky.

4

Z koleček nožem vytvoříme mnohoúhelníky - díky hranám ředkev nasákne ještě více vývaru.

5

Na vývar budeme potřebovat řasu kombu, sójovku, mirin, dashi no moto, koření yuzu kosho a zhruba 2 hrnky vody.

6

Na dno kastrůlku vložíme plátek kombu, zalijeme vodou, přidáme všechna dochucovadla a rozmícháme. Vložíme daikon, přivedeme k varu a vaříme zhruba hodinu a půl.

7

Přibližně čtvrt hodinky před koncem vaření ředkve se vrhneme na rybu. Rybu připravíme šetrným způsobem - budeme ji napařovat. Filety tedy vyjmeme z marinády, vložíme na pařák nad vroucí vodou a vaříme cca 6 až 8 minut.

8

Teď jsou na řadě edamame. Mladé sójové boby prodáváme i ve vyloupané variantě, která je pro tento pokrm ideální. Pokud ale máme celé lusky, nic se neděje - krátce je povaříme a fazolky vyloupeme.

9

Uvařená ředkev příjemně měkká, přesto si však zachovává křupavost. Navíc se díky dostatečnému času krásně ochutila vývarem. Hotové kousky ředkve vyjmeme z vývaru a uchováme v teple.

10

Hrst edamame jednoduše vhodíme do vroucího vývaru, ve kterém se vařila ředkev. Povaříme je asi 5 minut.

11

Máme tedy hotovou ředkev, povařené fazolky edamame a krásně napařenou rybu. Můžeme servírovat!

12

Do japonské misky nebo na talíř vložíme několik kousků ředkve, přidáme plátek ryby a dozdobíme zeleným edamame. K dochucení můžeme nabídnout sezamový olej s chilli. Dobrou chuť!

Další recepty z kategorie “Hlavní jídla”

Nigiri sushi 50 minut
Yakisoba 45 minut
Zaru Soba 15 minut
Karaage 30 minut
Maki sushi 90 minut
Okonomiyaki 30 minut
Yasai Tempura - Zeleninová tempura 45 minut
Kare Raisu - Japonské kuřecí kari 120 minut
Hambagu - Japonský hamburger 30 minut
Butaniku no Shogayaki 30 minut
Tonkatsu 45 minut
Smažené nudle s kuřecím masem 45 minut
Korokke 60 minut
Oden 45 minut
Kuře Teriyaki 30 minut
Omuraisu 60 minut
Kuře Yakitori 60 minut
Temari sushi 50 minut
Nikujaga 40 minut
Vegetariánské kari s kokosem 40 minut
Gomoku Takikomi Gohan – Kuře se zeleninou a rýží 50 minut
Kuwayaki - Pikantní kuře 20 minut
Jarní závitky 50 minut
Poke bowl s rýží a tuňákem 60 minut
Inari sushi (Inarizushi) 60 minut
Butaniku To Kabocha - Dušená dýně s vepřovým masem 60 minut
Buta Kimchi - Vepřový bůček s kimchi 30 minut
Poke bowl s quinoa a tuňákem 40 minut
Japonské smažené jarní závitky Harumaki 50 minut
Gyudon 30 minut
Sukiyaki 30 minut
Buta no Kakuni 180 minut
Oyakodon 30 minut
Mabo Dofu 30 minut
Kinoko no Hoiru Yaki - Houby dušené v alobalu 30 minut
Mazesoba 40 minut
Kinoko Ankake - Houby enoki a shimeji s omáčkou Ankake 30 minut
Katsu Kare - Japonské kari se smaženým řízkem 60 minut
Ebi Katsu Don - Miska rýže s krevetou a cibulovo-vaječnou omáčkou 40 minut
Gyoza - Japonské plněné knedlíčky 50 minut
Yaki Udon - Smažené nudle udon s masem a zeleninou 30 minut
Negiyaki - Japonská placka z jarní cibulky 20 minut
Onigiri - Japonský rýžový sendvič 50 minut

Na vaší spokojenosti nám záleží

Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí.
Ověřený zákazník
100%
13. 4. 2025

rychlé vyřízení objednávky i předání, příjemná obsluha

Ověřený zákazník
100%
8. 4. 2025

  • Rychlé a jasné

Ověřený zákazník
100%
8. 4. 2025

Bezproblémové ,rychlé.

Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR