Tenhle pokrm je o vejcích. Skoro nic jiného nebudeme potřebovat :-).
Předkrmy | 30 minut | porcí 1 | Obtížnost 4 |
K přípravě tamagoyaki se jednoznačně hodí speciální obdélníková japonská pánev. Omeletu tamagoyaki můžete připravit i na pánvi kulaté, ale výsledek nebude dokonale japonský.
Tamagoyaki je typická japonská vaječná omeleta, která se připravuje minimálně ve čtyřech vrstách, které se překládají. V Japonsku se s ní setkáte v maki i nigiri sushi, při snídani jako s jednou z příloh, nebo v bento boxech sbalených na cestu. Unikátní nasládlá omeleta je oblíbená jak u dětí, tak u dospělých. Absolutní nezbytností je použít kvalitní vejce, které se dochutí cukrem a mirinem. Často se přidává také sójová omáčka a vývar dashi, do omelety se někdy "přibalí" plátek mořské řasy, sýr nebo katsuobushi.
Existují i další označení pro tamagoyaki - například dashimaki tamago (tamagoyaki s dashi) nebo atsuyaki tamago (tlustá omeleta).
Tenhle pokrm je o vejcích. Skoro nic jiného nebudeme potřebovat :-).
Vejce jemně smícháme s mirinem a cukrem. Můžeme přidat i pár kapek sójové omáčky, ale ne moc, aby omeleta zůstala pěkně světlá.
Japonskou pánev rozehřejeme a mašlovačkou potřeme rostlinným olejem. Jen zjemna, aby olej v pánvi "neplaval".
Jednu čtvrtinu vaječné směsi nalijeme na pánev a na středním plamenu necháme vejce zatáhnout. Ne moc, vrstva by měla zůstat napůl syrová.
Hůlkami, vidličkou nebo vařečkou omeletu rolujeme směrem od sebe ke kraji pánvičky. Pokud se trochu potrhá, nic se neděje.
Pánev znovu pomažeme mašlovačkou s olejem a k zavinuté první vrstvě přidáme další čtvrtinu vaječné směsi. Zarolovanou část mírně nadzvedneme a směs podlijeme i pod ní. Takto pokračujeme až do čtvrté vrstvy.
Čtyřvrstvou zarolovanou omeletu tamagoyaki přesuneme z pánve na alobal.
Omeletu zabalíme do alobalu jako bonbon a pomocí sushimat rohožky doladíme tvar omelety k dokonalosti.
A máme hotovo. :-) Omeletu servírujeme vcelku nebo nakrájenou na silnější plátky. Vcelku se omeleta přidává do maki sushi, nakrájený plátek zase dozdobí nigiri sushi. A k snídani nebo do bento boxu omeletu servírujte dle vlastní fantazie. Dobrou chuť!
Jude Dófu | 15 minut | |
Japonský předkrm z tofu | 10 minut | |
Tataki s wasabi omáčkou | 10 minut | |
Tori misoyaki | 20 minut | |
Ebi to Yasai no Gomaae – Krevety se zeleninou a sezamem | 20 minut | |
Plněné houby shiitake | 60 minut | |
Gomoku Yasai irini – Japonská dušená zelenina | 50 minut | |
Nasu No Miso Itame - Restovaný lilek s miso | 20 minut | |
Daikon no Nimono - Vařená ředkev daikon | 70 minut | |
Takoyaki - Smažené chobotnicové koule | 15 minut | |
Nattó s rýží, vejcem a kimchi | 30 minut |
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
Maji akvělé věci na sushi
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR