Začneme fazolemi Adzuki, které 6 hodin před vařením namočíme do vody. Následně je vaříme zhruba 35 minut do měkka.
Saláty | 6 h namočení fazolí + 40 minut příprava | porcí 2 | Obtížnost 2 |
K přípravě tohoto salátu nepotřebujete žádné speciální kuchyňské náčiní.
Salát s fazolemi adzuki je aromatický salát, který je vhodný například jako lehký oběd či večeře. Je plný bílkoviny z fazolí a lahodné chuti sezamových semínek. Fazole adzuki jsou v Japonsku velmi populární, po sóje se jedná o nejčastěji připravovanou luštěninu. Mají lehce oříškovou chuť a patří k nejlépe stravitelným luštěninám. Tento recept navíc ocení i ti, kteří neholdují masu.
Začneme fazolemi Adzuki, které 6 hodin před vařením namočíme do vody. Následně je vaříme zhruba 35 minut do měkka.
Na sucho na pánvi opražíme sezamová semínka. Jejich vůně provoní celou kuchyň!
Hlívu ústřičnou orestujeme na malém množství olivového oleje. Pro ozvláštnění můžeme použít i olej kokosový.
Rajčata, papriku i sušená rajčata pokrájíme na proužky a spolu s polníčkem, osmaženou hlívou a uvařenými fazolemi vložíme do salátové mísy.
Přidáme sezamová semínka, osolíme, opepříme a zakápneme pár kapkami sezamového oleje. Nezapomeneme na hrubozrnnou hořcici, pečlivě promícháme a můžeme servírovat.
Japonský kuřecí salát | 30 minut | |
Hijiki no Nimono - Salát z mořských řas Hijiki | 60 minut |
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
Ráda v obchodě nakupuji velké balení sojové omáčky, rýžový papír a a obřas k tomu přihodím ještě něco dalšího. Vyhovuje mi i možnost si objednávku vyzvednout osobně.
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR