Miso polévka nebývá na ingredience nijak náročná. V tomto případě nám přípravu velmi usnadní hotové smažené tofu Aburaage, které však není vždy snadno k dostání.
Polévky | 30 min. namočení hub + 20 min. příprava | porcí 4 | Obtížnost 2 |
K přípravě polévky Miso nepotřebujete žádné speciální kuchyňské vybavení.
Miso je nejtradičnější a nejvíce konzumovaná japonská polévka, jejíchž variant existuje skutečně nespočet. Jejím základem je vždy miso, pasta ze sojových bobů, a rybí vývar dashi, který můžete snadno zakoupit v instatní podobě. Miso může být bílé (shiro miso) nebo červené (aka miso), liší se od sebe poměrem pasty ze sojových bobů a mleté rýže. Je v podstatě jedno, které miso pro polévku zvolíte, my jsme v tomto případě zvolili miso shiro.
Miso polévka nebývá na ingredience nijak náročná. V tomto případě nám přípravu velmi usnadní hotové smažené tofu Aburaage, které však není vždy snadno k dostání.
Smažené tofu si však můžeme připravit i sami - klasické tofu osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na kostky, které opatrně obalíme v hladké mouce. Pak vložíme do rozpáleného oleje, kde smažíme přibližně 2 minuty, dokud tofu nezíská křupavou krustičku.
Mezitím nezapomeneme namočit houby shiitake, aby změkly. Stačit by měla půlhodinka.
Máme tedy smažené tofu (buď koupené nebo připravené) a hlavičky hub shiitake, které před vařením pokrájíme na menší kousky.
Do hrnce se studenou vodou hned přidáme nakrájené houby a 2 čajové lžičky instantního vývaru dashi a dáme vařit.
Jakmile teplota vody dosáhne cca 70 stupňů, přidáme pastu miso shiro a necháme rozpustit. Miso by nemělo projít varem, vypneme tedy při teplotě 90 stupňů Celsia. Nakonec do polévky přidáme smažené tofu a již nevaříme.
A je hotovo! Polévku miso servírujeme v misce a konzumujeme lžící, nebo ji jednoduše pijeme.
Polévka miso s wakame a tofu | 20 minut | |
Udon se smaženým tofu, houbami shiitake a křepelčími vejci | 30 minut | |
Vývar dashi | 30 minut | |
Japonská zeleninová polévka | 60 minut | |
Tori ramen - Kuřecí ramen | 60 minut | |
Yuzu Ramen | 20 minut | |
Miso ramen s vepřovým bůčkem | 180 minut | |
Ebi Fry Udon - Polévka udon s křupavou krevetou | 35 minut | |
Ichiraku Naruto Ramen - Ramen s kuřecím masem a kamaboko | 55 minut | |
Kake Udon - Rychlé nudle udon v dashi polévce | 30 minut |
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
obchod pracuje velmi rychle a zbozi je vysoce kvalitni
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR