Nejprve si shromáždíme všechny ingredience.
Hlavní jídla | 1 hodina | porcí 2 | Obtížnost 3 |
V japonsku se omuraisu připravuje nejčastěji na kuchyňském ocelovém plátu teppan. My si ho však můžeme dopřát i z klasické širší pánve :-).
Omuraisu je velmi oblíbené jídlo mezi mladými Japonci. Dělává se obvykle v restauracích, kde disponují teppanem, nebo také v restauracích, kde připravují pokrmy jako je yakisoba či okonomiyaki. Jedná se o vaječnou omeletu, která se naplní různými ingrediencemi, mezi kterými by neměla chybět rýže, zabalí se a pokape kečupem. Nemusíme tedy příliš zdůrazňovat, že tento pokrm milují i děti :-). Existuje mnoho variant omuraisu, my uvádíme oblíbenou verzi s houbami shiitake a zeleným hráškem.
Nejprve si shromáždíme všechny ingredience.
Rýži Haruka uvaříme dle návodu (na 1 díl rýže přidáme 1,5 dílu vody).
Houby shiitake namočíme do studené vody a necháme bobtnat alespoň 30 minut.
Mražený hrášek krátce povaříme v mírně osolené vodě.
Jakmile jsou shiitake dostatečně měkké, nakrájíme je na kousky.
K uvařené rýži přidáme povařený hrášek a nakrájenou shiitake. V Japonsku se příliš nesolí, nicméně dle chuti si můžete směs samozřejmě solí dochutit.
Z vajíček připravíme vaječnou omeletu - rozšlehaná vejce vlijeme na pánev s rozehřátým olejem a osmažíme z obou stran. Ze 4 vajec připravíme 2 omelety.
Hotovou omeletu přemístíme na mělký talíř, z půlky ji naplníme rýží s hráškem a houbami a posypeme černým sezamem.
Druhou půlku omelety přehneme a vše dle chuti zakapeme kečupem.
Omuraisu podáváme na talíři. Můžeme dozdobit zeleným salátem či okurkou. Hůlky tentokrát můžeme nechat odpočinout, tento pokrm lze konzumovat i vidličkou.
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
obchod pracuje velmi rychle a zbozi je vysoce kvalitni
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR