Začneme surovinami. Základem je cibulka, mouka, vejce - další ingredience slouží jako topping a k dochucení.
|
|
|
|
Při přípravě Negiyaki si hravě vystačíte se svojí běžnou kuchyňskou výbavou. Hodit se bude klasická pánev a obracečka.
Negiyaki je japonská placka, ve které hraje hlavní roli jarní cibulka. Vypadá podobně jako Okonomiyaki, ale neobsahuje zelí ani bramboru nagaimo. Její původ můžeme hledat v Ósace a vznikla vlastně z nouze, jako levné a rychlé jídlo. Tím se však nenechme ošálit, Negiyaki je výborná slaná omeleta a ačkoliv v základu obsahuje jen pár surovin, je pikantní a můžete si ji ozvláštnit spoustou dalších ingrediencí.
Začneme surovinami. Základem je cibulka, mouka, vejce - další ingredience slouží jako topping a k dochucení.
Jako první se vrhneme na jarní cibulku - očistíme ji, zbavíme konců a nakrájíme na jemné kroužky.
Na přípravu těsta bude kromě cibulky potřeba mouka, vejce, křupinky Tenkasu, prášek do pečiva, sójovka a voda.
Pokud nemáme hotové Tenkasu, nezoufejme. Stačí smíchat 4 lžíce tempura mouky a 4 lžíce ledové vody a do pánve s horkým olejem připravené těstíčko kapat přes vidličku. Smažíme jen 5 až 10 vteřin a vzniklé křupavé kousky Tenkasu vyjmeme a necháme okapat.
Suroviny na těsto vložíme do mísy k jarní cibulce a jemně promícháme, aby se spojily v kompaktnější směs. Mícháme ručně a opatrně, elektrický šlehač není na promíchání vhodný.
Ke smažení budeme potřebovat kulatou pánev, rostlinný olej a také plátky anglické slaniny.
Na rozpálený olej vložíme polovinu připraveného těsta, jemně ho upěchujeme a vytvarujeme do kulata. Snížíme výkon na střední a začneme smažit.
Placku hned na začátku smažení poklademe plátky slaniny a nezakrytou ji smažíme 2 minuty. Pak ji pomocí obracečky nebo talíře obrátíme slaninou dolů, zakryjeme pánev pokličkou a smažíme další 4 minuty.
Po čtyřech minutách sejmeme poklici, placku na pánvi znovu otočíme a bez pokličky smažíme poslední minutu.
Teď přichází na řadu suroviny na topping - japonská majonéza, omáčka okonomi, hoblinky sušeného tuňáka katsuobushi a řasa aonori.
Hotovou placku přemístíme z pánve na talíř, ozdobíme nejdříve omáčkou okonomi, pak proužky japonské majonézy a nakonec dle chuti posypeme katsuobushi a řasou aonori.
A můžeme servírovat! Japonci si Negiyaki obvykle rozkrájí pomocí lopatky a poté konzumují hůlkami. Dobrou chuť. :-)
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR