Kromě bůčku a nudlí stačí vlastně jen pár surovin. A přitom vznikne taková dobrota!
Polévky | 3 h vaření bůčku, pak 30 min dokončení | porcí 4 | Obtížnost 3 |
Při přípravě miso ramen nebudete potřebovat žádné speciální kuchyňské vychytávky. K servírování jsou ideální hlubší misky a samozřejmě jídelní hůlky. :-)
Miso ramen je klasický, tradiční japonský ramen. Pro jeho přípravu je velmi důležité volit kvalitní suroviny - dobré nudle ramen, čerstvé maso, prověřenou sójovou omáčku. Rybí koláč naturomaki v některých možná vzbuzuje rozpaky, ale nebojte se ho použít - pokrmu dodá jedinečnou barevnou pestrost i chuť. A při konzumaci nezapomeňte srkat jako správný Japonec!
Miso ramen s vepřovým bůčkem patří mezi základní varianty ramenu. V Japonsku jsou ramen polévky čím dál populárnější, začínají dokonce šlapat na paty sushi. A není se čemu divit. Vydatné horké nudle ve spojení se silným vývarem, masem a vejcem skvěle zasytí, zahřejí a hlavně uspokojí i nejnáročnější chuťové buňky.
Kromě bůčku a nudlí stačí vlastně jen pár surovin. A přitom vznikne taková dobrota!
Začneme s bůčkem. Ideálně den předem ho uvaříme v dostatečného množství osolené vody do měkka. Bude to trvat cca 3 hodiny. Měkký bůček vyjmeme a necháme vychladnout. Z vývaru sebereme svařený tuk, aby byl hezky čirý.
Druhý den pokračujeme s vývarem - přidáme do něj sójovou omáčku a společně necháme provařit. Redukovat budeme tak dlouho, až vznikne množství vhodné na 4 porce.
Mořské řasy namočíme a krátce povaříme, aby příjemně zvláčněly. Můžeme použít buď řasy wakame nebo hijiki, podle své chuti.
Zelenou jarní cibulku nakrájíme na menší kousky.
Vychladlý bůček nakrájíme na tenčí plátky.
Z rybí tyčinky Narutomaki nakrájíme zhruba 12 plátků - 3 až 4 plátky na každou porci.
Nudle ramen uvaříme podle návodu. Pokud použijete mražené nudle, budou jim stačit cca 4 minuty, aby zůstaly hezky na zkus.
Plátky uvařeného vepřového bůčku na hodně rozpálené pánvi na sucho osmažíme s obou stran. Do zlatova.
Vejce můžeme uvařit natvrdo, nebo si připravíme ztracená - nejsnáze tak, že vždy jedno vejce rozklepneme do mističky, ve vroucí vodě vytvoříme vodní vír a do něj vejce vložíme. Vír se postará o to, že bílek obalí žloutek a vznikne kompaktní ztracené vejce. Doba varu je cca 2 minuty.
Mezitím se nám vývar pěkně provařil a zredukoval. Vypneme plotýnku, odměříme 2 lžíce miso pasty a řádně vymícháme, aby se chutě propojily.
Uvařené nudle ramen a změklou mořskou řasu scedíme.
Můžeme servírovat! Do hluboké misky vložíme nejdřív nudle, ty bohatě zalijeme vývarem a dekorujeme plátky vepřového bůčku, vejcem, plátky narutomaki, řasou a jarní cibulkou. K servírování můžeme k přidání pikantnosti nabídnout chilli sezamový olej.
Polévka miso s wakame a tofu | 20 minut | |
Udon se smaženým tofu, houbami shiitake a křepelčími vejci | 30 minut | |
Vývar dashi | 30 minut | |
Japonská zeleninová polévka | 60 minut | |
Polévka Miso s houbami shiitake a smaženým tofu | 20 minut | |
Tori ramen - Kuřecí ramen | 60 minut | |
Yuzu Ramen | 20 minut | |
Ebi Fry Udon - Polévka udon s křupavou krevetou | 35 minut | |
Ichiraku Naruto Ramen - Ramen s kuřecím masem a kamaboko | 55 minut | |
Kake Udon - Rychlé nudle udon v dashi polévce | 30 minut |
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
obchod pracuje velmi rychle a zbozi je vysoce kvalitni
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR