Tentokrát je ingrediencí trochu víc, ale stojí to za to. Každé jednotlivé aroma hraje v mazesobě důležitou roli!
Hlavní jídla | 40 minut | porcí 2 | Obtížnost 3 |
K přípravě mazesoby se vám bude hodit hlubší pánev, jinak si bohatě vystačíte se svou běžnou kuchyňskou výbavou.
Mazesoba je vynikající regionální japonský pokrm, který má svůj původ ve městě Nagoya. Ačkoliv jeho název evokuje nudle soba, nejčastěji se připravuje z nudlí ramen. Základem je však kvalitní vepřové mleté maso, které se ve spojení s medvědím česnekem, zázvorem, řasou nori, chilli a dalšími ingrediencemi mění v neskutečně pikantní záležitost.
Zajímavé na mazesoba je, že se nudle nepodávají s vývarem, jak je tomu běžné u jiných japonských nudlových pokrmů. Vydatné horké ramen s kořeněným masem a vejcem jsou však tak lahodné, že se snadno dostanou do žebříčku vašich oblíbených japonských kulinářských výtvorů.
Kromě označení mazesoba je můžete v menu najít také pod názvem mazemon - tak pokrm nazývají v USA, kde jeho popularita vystřeluje do výšin.
Tentokrát je ingrediencí trochu víc, ale stojí to za to. Každé jednotlivé aroma hraje v mazesobě důležitou roli!
Začneme krájením. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Stejně tak čerstvý zázvor zbavíme slupky a pokrájíme na plátky nebo nudličky. Zelenou cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.
Na hlubší pánvi rozpálíme rostlinný olej. Vložíme maso, necháme zatáhnout a hned k němu přidáme zázvor s česnekem i dochucovadla - sezamový olej, sójovku, rybí omáčku, chilli pastu, yakisoba omáčku, trochu vývaru, cukr a sůl. Necháme opékat.
Sójové lusky edamame buď vyloupeme, nebo pořídíme už vyloupané boby.
Maso v pánvi občas promícháme a než bude hotové, připravíme nudle ramen. Jednoduše je uvaříme podle návodu a scedíme.
Jakmile je maso téměř hotové, přidáme hrst edamame a necháme pár minut povařit.
Řasu nori nastříháme na proužky a medvědí česnek očistíme.
Na závěr do pánve přidáme vaječný žloutek, promícháme a necháme jemně provařit. V Japonsku se žloutek často servíruje i syrový.
Máme hotovo. :-) Mazesobu servírujeme v hlubší misce - dospod dáme nudle, na ně masovou směs a dozdobíme jarní cibulkou, medvědím česnekem a řasou nori. Dobrou chuť!
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
obchod pracuje velmi rychle a zbozi je vysoce kvalitni
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR