0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Japonské smažené jarní závitky Harumaki

Hlavní jídla 50 minut příprava + smažení porcí 4    Obtížnost 4

Ingredience

Co potřebujete doma

K přípravě japonských závitků Harumaki nepotřebujete žádné speciální kuchyňské pomůcky, hravě si vystačíte s běžnou výbavou.

O receptu

Smažené jarní závitky mají svůj původ v Číně. Japonci si je však velmi oblíbili a přizpůsobili je svým originálním chutím. Výsledkem jsou křupavé japonské závitky Harumaki, v Japonsku populární nejen mezi studenty. Harumaki jsou jedním z typických japonských streetfood pokrmů.

Oblíbených variací náplně Harumaki existuje více, nechybí ani vegetariánské varianty. Stejně tak omáčky, ve kterých se rolky namáčí, jsou čistě na preferenci strávníka. My jsme pro náš recept zvolili klasickou náplň z masa, krevet, zeleniny, nudlí a hub shiitake. A co se dipu týče, moc jsme si oblíbili černý rýžový ocet, který ke křupavým rolkám skvěle pasuje.

Postup

1

Ingrediencí je tentokrát hodně, ale nic se nebojme, postup není příliš složitý. Podstatou závitků je maso, krevety, nudle, zelenina a těsto.

2

Dále budeme potřebovat škrob, sójovou omáčku, sake, sezamový a rostlinný olej, pepř a sůl, černý ocet a japonskou hořčici.

3

Jako první dáme ve vodě vařit houby shiitake, aby změkly. Stačit by jim měla přibližně čtvrthodinka.

4

Také nudle Harusome si připravíme napřed. Nemusíme je vařit, stačí je na pár minut vložit do horké vody.

5

A teď nás čeká pořádné krájení. Začneme s masem - s mletým nic dělat nemusíme, ale krevety a kuřecí nakrájíme na menší kousky.

6

V rychlosti si připravíme marinádu na maso - smícháme škrob se 4 lžícemi sójovky a 4 lžícemi sake. Trochu sójovky nám tak ještě zbyde. Vyšleháme a vmícháme do misky ke směsi kuřecího, mletého a krevet.

7

Vrátíme se ke krájení, tentokrát zeleniny. Mrkev a zázvor nakrájíme na úzké nudličky, jarní cibulku a česnekovou pažitku na jemno. Bambusové výhonky jsou již v konzervě pokrájené. Nezapomeneme na kousky nakrájet i povařenou houbu shiitake.

8

Mezitím nám už jistě dostatečně změkly nudle Harusome, a tak je slijeme.

9

Ingredience pro náplň máme připravené a můžeme jít smažit - v pánvi rozpálíme sezamový olej, na který vložíme nejdříve zázvor. Jakmile se rozvoní, přidáme marinované maso a opékáme, dokud neztratí růžovou barvu. Pak přidáme všechnu zeleninu včetně sójových výhonků a shiitake a společně opékáme.

10

Nakonec ke směsi přidáme zcezelé nudle a pořádně promícháme. Vlijeme zbývající sójovou omáčku a pokud se směs připéká, také trochu vody. Osolíme a opepříme.

11

Směs do náplně máme hotovou! Přendáme ji na široký tác nebo plech a necháme zchladnout, aby se nám s ní dobře pracovalo.

12

Teď dostává hlavní roli těsto na jarní závitky. Jednotlivé plátky těsta od sebe oddělíme, nebojme se, jde to docela snadno. Přibližně vrchovatou lžíci směsi položíme k rohu plátku.

13

Překyjeme a zatočíme směrem ke středu.

14

Postranní rohy přihneme ke středu a opět přetočíme.

15

Poslední roh plátku prstem potřeme směsí mouky a vody (v poměru 2 lžíce mouky + 2 lžíce vody), a naposledy přetočíme, aby se těsto dobře spojilo.

16

Stejným způsobem zabalíme i další závitky, dokud nám nedojde náplň. Připravené rolky smažíme v hlubší pánvi v dostatečném množství rostlinného oleje. 

17

Hotové Harumaki by měly mít krásně zlatavou barvu.

18

A máme hotovo! Japonské jarní závitky servírujeme s oblíbeným dipem, třeba s černým rýžovým octem a sweet chilli omáčkou. Ozvláštnit můžeme i japonskou hořčicí. Dobrou chuť!

Další recepty z kategorie “Hlavní jídla”

Nigiri sushi 50 minut
Yakisoba 45 minut
Zaru Soba 15 minut
Karaage 30 minut
Maki sushi 90 minut
Okonomiyaki 30 minut
Yasai Tempura - Zeleninová tempura 45 minut
Kare Raisu - Japonské kuřecí kari 120 minut
Hambagu - Japonský hamburger 30 minut
Butaniku no Shogayaki 30 minut
Tonkatsu 45 minut
Smažené nudle s kuřecím masem 45 minut
Korokke 60 minut
Oden 45 minut
Kuře Teriyaki 30 minut
Omuraisu 60 minut
Kuře Yakitori 60 minut
Temari sushi 50 minut
Nikujaga 40 minut
Vegetariánské kari s kokosem 40 minut
Gomoku Takikomi Gohan – Kuře se zeleninou a rýží 50 minut
Kuwayaki - Pikantní kuře 20 minut
Jarní závitky 50 minut
Poke bowl s rýží a tuňákem 60 minut
Inari sushi (Inarizushi) 60 minut
Butaniku To Kabocha - Dušená dýně s vepřovým masem 60 minut
Buta Kimchi - Vepřový bůček s kimchi 30 minut
Poke bowl s quinoa a tuňákem 40 minut
Gyudon 30 minut
Sukiyaki 30 minut
Buta no Kakuni 180 minut
Oyakodon 30 minut
Mabo Dofu 30 minut
Kinoko no Hoiru Yaki - Houby dušené v alobalu 30 minut
Mazesoba 40 minut
Kinoko Ankake - Houby enoki a shimeji s omáčkou Ankake 30 minut
Katsu Kare - Japonské kari se smaženým řízkem 60 minut
Ebi Katsu Don - Miska rýže s krevetou a cibulovo-vaječnou omáčkou 40 minut
Gyoza - Japonské plněné knedlíčky 50 minut
Yaki Udon - Smažené nudle udon s masem a zeleninou 30 minut
Negiyaki - Japonská placka z jarní cibulky 20 minut
Onigiri - Japonský rýžový sendvič 50 minut

Na vaší spokojenosti nám záleží

Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí.
Ověřený zákazník
100%
2. 4. 2025

bezva

Ověřený zákazník
100%
1. 4. 2025

Nákup produktů, které u nás nejsou k dostání.

Ověřený zákazník
100%
29. 3. 2025

  • Výborná komunikace
  • Vstřícný pristup
  • Velice milá zákaznická podpora

Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR