Ze všeho nejdříve si namočíme sušenou houbu shiitake, aby změkla a dala se pak snáze krájet. Stačit by měla zhruba půlhodinka.
Hlavní jídla | 50 minut | porcí 4 | Obtížnost 3 |
Na přípravu Gomoku Takikomi Gohan stačí běžné kuchyňské potřeby. Hodit se ale určitě bude rýžovar nebo parní hrnec.
Pokud zvolíte kvalitní rýži, stačí pár ingrediencí a za chvilku můžete podávat lahodný, vydatný a rychlý pokrm. A to je právě případ receptu Gomoku Takikomi Gohan, tedy kuřecího masa se zeleninou a rýží. Sám název tento pokrm definuje - Takikomi znamená kořeněné a vařené a Gohan je vařená rýže. Pokud jste variantu s bílou ředkví a houbami shiitake ještě nevyzkoušeli, rozhodně vám ji doporučujeme.
Ze všeho nejdříve si namočíme sušenou houbu shiitake, aby změkla a dala se pak snáze krájet. Stačit by měla zhruba půlhodinka.
Kulatozrnnou rýži, například Yume Nishiki, odměříme a důkladně propláchneme. Japonci jsou v přípravě rýže skutečnými mistry a jedním z důvodů je právě dostatečné propláchnutí rýže před uvařením. Omytou rýži slijeme a necháme okapat.
Kuřecí maso nakrájíme na menší kostky. Mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenčí proužky. Stejným způsobem zpracujeme také bílou ředkev. Pokud už shiitake dostatečně nasákla vodu, osušíme ji a nakrájíme taktéž na proužky.
Připravíme si zálivku - jednoduše smícháme zeleninový nebo kuřecí vývar s wok omáčkou Kikkoman.
Na vhodné pánvi rozehřejeme olej a prudce osmažíme kousky kuřecích stehen. Přidáme mrkev, ředkev a shiitake a vše zalijeme připravenou zálivkou. Společně dusíme, dokud zelenina nezměkne. Pokud je třeba, můžeme přilít trochu vývaru, aby se směs nepřipalovala.
Okapanou kulatozrnnou rýži přesuneme do rýžovaru nebo do parního hrnce a zalijeme ji zhruba 1,5 násobkem studené vody. Hned také přidáme směs masa se zeleninou a houbami a vše promícháme. Vaříme společně do změknutí rýže. V hrnci na rýži to zabere pár minut. :-)
Zelené fazolky omyjeme a zbavíme konců. Pokud zrovna fazolky nemáme k dispozici, můžeme je nahradit i natí jarní cibulky. Plátek řasy Nori nakrájíme nebo nastříháme na tenké proužky.
A máme hotovo! Voňavou horkou směs rýže, masa a zeleniny servírujeme ideálně v hluboké misce. Na rýži položíme pár fazolek, zasypeme řasou Nori a pustíme se do jídla. :-)
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
obchod pracuje velmi rychle a zbozi je vysoce kvalitni
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR