Ze všeho nejdříve si namočíme sušenou houbu shiitake, aby změkla. Stačit by měla zhruba půlhodinka. Poté houbu povaříme, aby se dala snadno krájet.
Předkrmy | 30 minut namočení shiitake + 20 minut příprava | porcí 4 | Obtížnost 2 |
Při přípravě Ebi to Yasai no Gomaage si hravě vystačíte se svou kuchyňskou výbavou.
Ebi to Yasai no Gomaae, tedy krevety se zeleninou a sezamovou omáčkou, jsou skvělým tipem na nápaditý předkrm či prostě mňamku, pokud vás honí mlsná. Příprava je rychlá a jednoduchá, takže ji hravě zvládnou i ti, kteří s japonskou kuchyní teprve začínají. A pokud jste milovníky mořských plodů, nemůže vám Ebi to Yasai no Gamaae nezachutnat :-).
Ze všeho nejdříve si namočíme sušenou houbu shiitake, aby změkla. Stačit by měla zhruba půlhodinka. Poté houbu povaříme, aby se dala snadno krájet.
Krevety důkladně očistíme a oloupeme a krátce je blanšírujeme (= spaříme v horké vodě). Fazolky omyjeme a zbavíme vláken (případně můžeme odkrojit konce), mrkev oloupeme a nakrájíme na širší julienne proužky, dlouhé zhruba 3 cm.
Uvařené houby shiitake osušíme, nakrájíme na 3 až 4 mm tenké plátky a jemně je pomačkáme, abychom je zbavili přebytečné vody.
Na vhodné pánvi bez oleje opražíme při střední teplotě sezamová semínka (měla by mít zlato-hnědou barvu) a po té je dáme stranou vychladnout.
Fazolky, mrkev a pokrájenou houbu společně lehce spaříme, aby byly příjemnější na skus. Vychladlá semínka přemístíme do mixovací nádoby, přidáme sladkou sójovou omáčku a společně rozmixujeme ideálně tyčovým mixérem. Postupně přiléváme rostlinný olej, dokud omáčka nezíská hladkou konzistenci.
Krevety, zeleninu a shiitake navrstvíme na talíři nebo do mělčí misky a zalijeme připravenou sezamovou omáčkou. Pak už nezbývá, než popřát opravdu dobrou chuť!
Jude Dófu | 15 minut | |
Japonský předkrm z tofu | 10 minut | |
Tataki s wasabi omáčkou | 10 minut | |
Tori misoyaki | 20 minut | |
Plněné houby shiitake | 60 minut | |
Gomoku Yasai irini – Japonská dušená zelenina | 50 minut | |
Nasu No Miso Itame - Restovaný lilek s miso | 20 minut | |
Daikon no Nimono - Vařená ředkev daikon | 70 minut | |
Tamagoyaki - Japonská vaječná omeleta | 15 minut | |
Takoyaki - Smažené chobotnicové koule | 15 minut | |
Nattó s rýží, vejcem a kimchi | 30 minut |
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
obchod pracuje velmi rychle a zbozi je vysoce kvalitni
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR