Základem tohoto receptu jsou kvalitní suroviny - kvalitní nudle udon, ideálně originální japonské omáčky, čerstvé houby a vejce.
Polévky | 35 minut | porcí 3 | Obtížnost 3 |
K přípravě této udon polévky nebudete potřebovat žádné speciální kuchyňské vybavení - postačí běžné hrnce a pánvička na smažení.
Ebi Fry Udon patří mezi nejpopulárnější japonské pokrmy napříč generacemi. V Japonsku je v restauracích podáván zejména v zimním období, stejně jako jeho blízká varianta Ebi Tempura Udon. Rozdíl mezi nimi je ten, že v případě Ebi Fry je tygří kreveta obalená ve strouhance panko, zatímco u Ebi Tempura je kreveta obalená v těstíčku tempura. Obě jsou pak dokřupava osmažené a obě chutnají výtečně!
Vývar, kterým se nudle udon zalévají, je založený na sójové a tsuyu omáčce, dashi a mirinu. Díky tomu je velmi jednoduchý a jeho příprava zabere jen pár minut.
Variabilně lze Ebi Fry Udon dozdobit rybím koláčkem narutomaki a stejně tak vším, co máte rádi a máte zrovna po ruce :-). Chybět by nemělo vajíčko - pro Japonce typicky co nejméně uvařené, ale pokud preferujete vejce natvrdo, zachutná vám v této polévce jakbysmet.
A nakonec jeden tip - pokud chcete krevetu zachovat co nejkřupavější, servírujte ji zvlášť mimo misku. Nenasákne tak vlhkost z polévky.
Základem tohoto receptu jsou kvalitní suroviny - kvalitní nudle udon, ideálně originální japonské omáčky, čerstvé houby a vejce.
Začneme vývarem - do 600 ml studené vody vsypeme sáček dashi no moto a přidáme sójovku, hon tsuyu i mirin. Společně důkladně promícháme, přivedeme k varu a necháme probublávat cca 10 minut, aby se chutě dobře propojily.
Tygří krevety očistíme, vykucháme a obalíme v trojobalu - místo klasické strouhanky použijeme panko.
Pokud si práci s krevetami chceme usnadnit, sáhneme po už předpřipravených mražených krevetách v panku. Obalené a zamražené byly krátce po vylovení.
Teď je řada na nudlích udon. Uvaříme je v dostatečném množství vody dle návodu.
Vejce uvaříme buď natvrdo, naměkko nebo do ztracena. My jsme zvolili vejce ztracená, která mají v polévkách nejraději Japonci.
Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kousky.
Trs hub shimeji nebo enoki očistíme a rozdělíme na jednotlivé houby. Pokud máme houby shimeji, doporučujeme je před servírováním krátce povařit.
Krevety pozvolna osmažíme v rostlinném oleji. Do zlatova a do křupava :-).
Vývar se krásně provařil a je připravený k servírování.
Stejně tak nudle udon jsou ideálně měkké.
Můžeme podávat! Do hluboké misky nejdříve vložíme nudle a zalijeme je vývarem. Přidáme vejce, cibulku, houby, krevety a posypeme řasou aonori. K dochucení nabídneme Shichimi Togarashi.
Polévka miso s wakame a tofu | 20 minut | |
Udon se smaženým tofu, houbami shiitake a křepelčími vejci | 30 minut | |
Vývar dashi | 30 minut | |
Japonská zeleninová polévka | 60 minut | |
Polévka Miso s houbami shiitake a smaženým tofu | 20 minut | |
Tori ramen - Kuřecí ramen | 60 minut | |
Yuzu Ramen | 20 minut | |
Miso ramen s vepřovým bůčkem | 180 minut | |
Ichiraku Naruto Ramen - Ramen s kuřecím masem a kamaboko | 55 minut | |
Kake Udon - Rychlé nudle udon v dashi polévce | 30 minut |
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
Ráda v obchodě nakupuji velké balení sojové omáčky, rýžový papír a a obřas k tomu přihodím ještě něco dalšího. Vyhovuje mi i možnost si objednávku vyzvednout osobně.
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR