0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Ebi Fry Udon - Polévka udon s křupavou krevetou

Polévky 35 minut porcí 3    Obtížnost 3

Co potřebujete doma

K přípravě této udon polévky nebudete potřebovat žádné speciální kuchyňské vybavení - postačí běžné hrnce a pánvička na smažení.

O receptu

Ebi Fry Udon patří mezi nejpopulárnější japonské pokrmy napříč generacemi. V Japonsku je v restauracích podáván zejména v zimním období, stejně jako jeho blízká varianta Ebi Tempura Udon. Rozdíl mezi nimi je ten, že v případě Ebi Fry je tygří kreveta obalená ve strouhance panko, zatímco u Ebi Tempura je kreveta obalená v těstíčku tempura. Obě jsou pak dokřupava osmažené a obě chutnají výtečně!

Vývar, kterým se nudle udon zalévají, je založený na sójové a tsuyu omáčce, dashi a mirinu. Díky tomu je velmi jednoduchý a jeho příprava zabere jen pár minut.

Variabilně lze Ebi Fry Udon dozdobit rybím koláčkem narutomaki a stejně tak vším, co máte rádi a máte zrovna po ruce :-). Chybět by nemělo vajíčko - pro Japonce typicky co nejméně uvařené, ale pokud preferujete vejce natvrdo, zachutná vám v této polévce jakbysmet.

A nakonec jeden tip - pokud chcete krevetu zachovat co nejkřupavější, servírujte ji zvlášť mimo misku. Nenasákne tak vlhkost z polévky.

Postup

1

Základem tohoto receptu jsou kvalitní suroviny - kvalitní nudle udon, ideálně originální japonské omáčky, čerstvé houby a vejce.

2

Začneme vývarem - do 600 ml studené vody vsypeme sáček dashi no moto a přidáme sójovku, hon tsuyu i mirin. Společně důkladně promícháme, přivedeme k varu a necháme probublávat cca 10 minut, aby se chutě dobře propojily.

3

Tygří krevety očistíme, vykucháme a obalíme v trojobalu - místo klasické strouhanky použijeme panko.

4

Pokud si práci s krevetami chceme usnadnit, sáhneme po už předpřipravených mražených krevetách v panku. Obalené a zamražené byly krátce po vylovení.

5

Teď je řada na nudlích udon. Uvaříme je v dostatečném množství vody dle návodu.

6

Vejce uvaříme buď natvrdo, naměkko nebo do ztracena. My jsme zvolili vejce ztracená, která mají v polévkách nejraději Japonci.

7

Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kousky.

8

Trs hub shimeji nebo enoki očistíme a rozdělíme na jednotlivé houby. Pokud máme houby shimeji, doporučujeme je před servírováním krátce povařit.

9

Krevety pozvolna osmažíme v rostlinném oleji. Do zlatova a do křupava :-).

10

Vývar se krásně provařil a je připravený k servírování.

11

Stejně tak nudle udon jsou ideálně měkké.

12

Můžeme podávat! Do hluboké misky nejdříve vložíme nudle a zalijeme je vývarem. Přidáme vejce, cibulku, houby, krevety a posypeme řasou aonori. K dochucení nabídneme Shichimi Togarashi.

Na vaší spokojenosti nám záleží

Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí.
Ověřený zákazník
80%
2. 12. 2024

  • Rychlá doprava, na druhý den doma

Ověřený zákazník
100%
1. 12. 2024

Ráda v obchodě nakupuji velké balení sojové omáčky, rýžový papír a a obřas k tomu přihodím ještě něco dalšího. Vyhovuje mi i možnost si objednávku vyzvednout osobně.

Ověřený zákazník
100%
1. 12. 2024

  • Výběr a hlavně kvalita

Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR