Surovin není moc a stejně tak příprava je velmi jednoduchá. Tím víc vás překvapí, jak moc vám "obyčejná" ředkev zachutná.
Předkrmy | 10 minut příprava + 60 minut vaření | porcí 4 | Obtížnost 2 |
Na přípravu japonské dušené ředkve nebudete potřebovat žádné speciální kuchyňské nářadí.
Daikon no Nimono se v Japonsku servíruje hlavně v zimě, a to proto, že daikon je považován za zimní zeleninu. Je jedním z japonských typických hospodských pokrmů, ale připravuje se i v domácnostech - Japonci si daikon rádi dávají třeba i k snídani. Pokud je jedním z předkrmů, nejlépe se hodí do menu se smaženými pokrmy nebo rýží.
My tento pokrm zbožňujeme kdykoliv v chladnějším počasí, protože příjemně zahřeje a zasytí. Pomalým dušením dostává ředkev nasládlou chuť a má jemnou konzistenci, která vás dostane.
Zajímavostí je způsob krájení ředkve.Tzv. mentori technika spočívá v tom, že se uhladí okraje kousků zeleniny tak, aby neměly ostré hrany. Díky tomu je vyšší pravděpodobnost, že se jednotlivé kousky při vaření nerozpadnou a jejich tvar zůstane oku lahodící. Mentori krájení se v Japonsku hojně využívá při dušení ředkve, mrkve i brambor.
Surovin není moc a stejně tak příprava je velmi jednoduchá. Tím víc vás překvapí, jak moc vám "obyčejná" ředkev zachutná.
Nejdříve si připravíme vývar dashi. Nejjednodušší je použít instantní variantu, kterou stačí rozmíchat s vodou v poměru uvedeném na balení.
Ředkev daikon oloupeme a nakrájíme na zhruba centrimetrové plátky.
Zázvor také oloupeme a nakrájíme - tentokrát však na tenké plátky.
Tím je úvodní příprava hotová a můžeme jít na vaření - do hrnce vložíme daikon a zázvor a přidáme kardamon s badyánem, sójovku a mirin a samozřejmě vývar dashi.
Dusíme 60 minut a protože ředkev musí být v průběhu vaření celá pod vodou, během varu doléváme vodu.
Než se nám ředkev dodusí, uvaříme si vejce klasicky natvrdo a po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na poloviny nebo na čtvrtiny.
Jakmile je ředkev příjemně měkká, máme hotovo. Daikon no Nimono servírujeme v hlubší misce - několik plátků řekdve zalijeme vývarem a posypeme oblíbenou bylinkou nebo jarní cibulkou. Vejce nabídneme na talířku zvlášť a stejně tak japonskou hořčici, která pokrm krásně dochutí. Nezbývá, než popřát dobrou chuť!
Jude Dófu | 15 minut | |
Japonský předkrm z tofu | 10 minut | |
Tataki s wasabi omáčkou | 10 minut | |
Tori misoyaki | 20 minut | |
Ebi to Yasai no Gomaae – Krevety se zeleninou a sezamem | 20 minut | |
Plněné houby shiitake | 60 minut | |
Gomoku Yasai irini – Japonská dušená zelenina | 50 minut | |
Nasu No Miso Itame - Restovaný lilek s miso | 20 minut | |
Tamagoyaki - Japonská vaječná omeleta | 15 minut | |
Takoyaki - Smažené chobotnicové koule | 15 minut | |
Nattó s rýží, vejcem a kimchi | 30 minut |
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
obchod pracuje velmi rychle a zbozi je vysoce kvalitni
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR