0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Buta no Kakuni

Hlavní jídla 3 h dušení + 40 min. příprava porcí 3    Obtížnost 4

Ingredience

Co potřebujete doma

Při přípravě buta no kakuni si hravě vystačíte se svým běžným kuchyňským vybavením. 

O receptu

Buta no kakuni je pomalu dušený vepřový bůček. "Kakuni" znamená "kostka", bůček je nakrájený na charakteristické větší kousky ve tvaru kostky. V Japonsku je regionálním receptem oblasti Nagasaki. Jeho původ vychází z čínského pokrmu Dongpo Pork - během dynastie Ming a dynastie Song byla vytvořena obchodní cesta mezi čínskou Hangzou a japonským Kyushu. A právě v této době si Japonci domestikovali dušený bůček a přizpůsobili ho svým chuťovým pohárkům.

K bůčku se jako příloha skvěle hodí rýže nebo vařený pórek zalitý sezamovým dresingem. Buta no kakuni je velmi oblíbeným pokrmem v japonských hospodách izakaya a pokud se dodrží správná příprava, bůček se doslova rozplývá na jazyku. :-)

Postup

1

Ingrediencí k přípravě buta no kakuni není mnoho a příprava také není složitá, pouze chce čas. Pojďme se do toho pustit!

2

Začneme masem. Bůček vcelku z obou stran naklepeme a pak ho nakrájíme na kostky o velikosti zhruba 5 centimetrů. Kostky smažíme na pánvi na lžíci oleje dozlatova ze všech stran.

3

Zatímco se kostky opékají, nakrájíme si zázvor na plátky, jarní cibulku na zhruba 5 cm kousky a kousek pórku najemno. Zároveň smícháme 1 sáček dashi se 400 ml vody.

4

Opečené kostky masa vyjmeme z pánve, vysušíme papírovou utěrkou a vložíme do hlubšího hrnce. Přidáme jarní cibulku a polovinu nakrájeného zázvoru. Druhou část zázvoru a pórek použijeme později. Maso zalijeme připraveným vývarem dashi a dáme vařit. Během dušení doléváme vodu, pokud je potřeba. Maso vaříme ideálně alespoň 3 hodiny.

5

Jakmile je maso správně podušené, můžeme pokračovat - vejce uvaříme natvrdo.

6

Měkké maso vyjmeme z vývaru, osušíme utěrkou a přemístíme zpět na pánev. Přidáme sake, mirin, sójovku, zbytek zázvoru, cukr a jemně dokořeníme shichimi togarashi.

7

Jakmile se směs na pánvi začne vařit, snížíme teplotu a pánev zakryjeme alobalem. Pokračujeme ve vaření, dokud se tekutina nezredukuje.

8

Na závěr k masu přidáme oloupaná vejce natvrdo, aby nasákla chuť výpeku. A máme hotovo.

9

Buta no kakuni servírujeme v misce - naspod dáme bůček, na něj rozpůlené vejce a dozdobíme pórkem a chilli papričkou. Přidáme japonskou hořčici, která chuť masa dovede k dokonalosti. Přejeme dobrou chuť!

Další recepty z kategorie “Hlavní jídla”

Nigiri sushi 50 minut
Yakisoba 45 minut
Zaru Soba 15 minut
Karaage 30 minut
Maki sushi 90 minut
Okonomiyaki 30 minut
Yasai Tempura - Zeleninová tempura 45 minut
Kare Raisu - Japonské kuřecí kari 120 minut
Hambagu - Japonský hamburger 30 minut
Butaniku no Shogayaki 30 minut
Tonkatsu 45 minut
Smažené nudle s kuřecím masem 45 minut
Korokke 60 minut
Oden 45 minut
Kuře Teriyaki 30 minut
Omuraisu 60 minut
Kuře Yakitori 60 minut
Temari sushi 50 minut
Nikujaga 40 minut
Vegetariánské kari s kokosem 40 minut
Gomoku Takikomi Gohan – Kuře se zeleninou a rýží 50 minut
Kuwayaki - Pikantní kuře 20 minut
Jarní závitky 50 minut
Poke bowl s rýží a tuňákem 60 minut
Inari sushi (Inarizushi) 60 minut
Butaniku To Kabocha - Dušená dýně s vepřovým masem 60 minut
Buta Kimchi - Vepřový bůček s kimchi 30 minut
Poke bowl s quinoa a tuňákem 40 minut
Japonské smažené jarní závitky Harumaki 50 minut
Gyudon 30 minut
Sukiyaki 30 minut
Oyakodon 30 minut
Mabo Dofu 30 minut
Kinoko no Hoiru Yaki - Houby dušené v alobalu 30 minut
Mazesoba 40 minut
Kinoko Ankake - Houby enoki a shimeji s omáčkou Ankake 30 minut
Katsu Kare - Japonské kari se smaženým řízkem 60 minut
Ebi Katsu Don - Miska rýže s krevetou a cibulovo-vaječnou omáčkou 40 minut
Gyoza - Japonské plněné knedlíčky 50 minut
Yaki Udon - Smažené nudle udon s masem a zeleninou 30 minut
Negiyaki - Japonská placka z jarní cibulky 20 minut
Onigiri - Japonský rýžový sendvič 50 minut

Na vaší spokojenosti nám záleží

Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí.
Ověřený zákazník
100%
1. 4. 2025

Nákup produktů, které u nás nejsou k dostání.

Ověřený zákazník
100%
29. 3. 2025

  • Výborná komunikace
  • Vstřícný pristup
  • Velice milá zákaznická podpora

Ověřený zákazník
100%
28. 3. 2025

  • vše super
  • super domluva
  • rychle doručení

Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR