Ingrediencí k přípravě buta no kakuni není mnoho a příprava také není složitá, pouze chce čas. Pojďme se do toho pustit!
|
|
|
|
Při přípravě buta no kakuni si hravě vystačíte se svým běžným kuchyňským vybavením.
Buta no kakuni je pomalu dušený vepřový bůček. "Kakuni" znamená "kostka", bůček je nakrájený na charakteristické větší kousky ve tvaru kostky. V Japonsku je regionálním receptem oblasti Nagasaki. Jeho původ vychází z čínského pokrmu Dongpo Pork - během dynastie Ming a dynastie Song byla vytvořena obchodní cesta mezi čínskou Hangzou a japonským Kyushu. A právě v této době si Japonci domestikovali dušený bůček a přizpůsobili ho svým chuťovým pohárkům.
K bůčku se jako příloha skvěle hodí rýže nebo vařený pórek zalitý sezamovým dresingem. Buta no kakuni je velmi oblíbeným pokrmem v japonských hospodách izakaya a pokud se dodrží správná příprava, bůček se doslova rozplývá na jazyku. :-)
Ingrediencí k přípravě buta no kakuni není mnoho a příprava také není složitá, pouze chce čas. Pojďme se do toho pustit!
Začneme masem. Bůček vcelku z obou stran naklepeme a pak ho nakrájíme na kostky o velikosti zhruba 5 centimetrů. Kostky smažíme na pánvi na lžíci oleje dozlatova ze všech stran.
Zatímco se kostky opékají, nakrájíme si zázvor na plátky, jarní cibulku na zhruba 5 cm kousky a kousek pórku najemno. Zároveň smícháme 1 sáček dashi se 400 ml vody.
Opečené kostky masa vyjmeme z pánve, vysušíme papírovou utěrkou a vložíme do hlubšího hrnce. Přidáme jarní cibulku a polovinu nakrájeného zázvoru. Druhou část zázvoru a pórek použijeme později. Maso zalijeme připraveným vývarem dashi a dáme vařit. Během dušení doléváme vodu, pokud je potřeba. Maso vaříme ideálně alespoň 3 hodiny.
Jakmile je maso správně podušené, můžeme pokračovat - vejce uvaříme natvrdo.
Měkké maso vyjmeme z vývaru, osušíme utěrkou a přemístíme zpět na pánev. Přidáme sake, mirin, sójovku, zbytek zázvoru, cukr a jemně dokořeníme shichimi togarashi.
Jakmile se směs na pánvi začne vařit, snížíme teplotu a pánev zakryjeme alobalem. Pokračujeme ve vaření, dokud se tekutina nezredukuje.
Na závěr k masu přidáme oloupaná vejce natvrdo, aby nasákla chuť výpeku. A máme hotovo.
Buta no kakuni servírujeme v misce - naspod dáme bůček, na něj rozpůlené vejce a dozdobíme pórkem a chilli papričkou. Přidáme japonskou hořčici, která chuť masa dovede k dokonalosti. Přejeme dobrou chuť!
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
Nákup produktů, které u nás nejsou k dostání.
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR