Kuchařské show a soutěže poslední dobou skutečně bodují a mají své nadšené publikum. A to nejen u nás!
Jednou z kulinářských soutěží v Japonsku je soutěž o krále kuchaře. Probíhá každoročně v různých městech na Honshu i Kyushu. Do soutěže se mohou přihlásit hoši i zralí muži a musí plnit různá zadání. Existují i speciální edice soutěže zaměřené na různé suroviny (například Sakana Ryori ou, kde se vaří pouze z ryb).
Zajímá vás, jaké kuchařské výzvy museli soutěžící plnit v prvním kole jednoho ročníku? Čtěte dál!
V úvodní části ročníku se připravovaly poměrně snadné nudlové recepty. Soutěžící mohli připravit některý ze známých receptů, nebo popustit uzdu své fantazii. Pokrm však bylo nutné stihnout uvařit v čase maximálně 15 minut. Jaké recepty, suroviny a postupy si soutěžící zvolili?
Suroviny:
Postup:
Nudle se uvaří a přemístí do kulaté formičky. Na oleji se osmaží pórek s cibulí a masem a zakápne se Yakisobi omáčkou. Tato osmažená směs se navrství na nudle a zasype sýrem. Třešničkou na dortu je na oleji připravené míchané vajíčko, které se na pokrm umístí jako poslední.
Suroviny:
Postup:
V jedné pánvi se osmaží zelenina a vepřové nudličky. V druhé pánvi se osmaží uvařené nudle. Jakmile jsou nudle hotové, odstaví se a ve stejné pánvi se připraví vaječná omeleta. Mezitím se nechají nahřát tortily. A pak už stačí servírovat - na ohřátou tortilu se nejdříve položí vaječná omeleta, poté osmažené nudle a nakonec osmažená zelenina s masem. Tortila se zavine a pokrájí na kousky.
Suroviny:
Postup:
Palačinky je dobré mít připravené předem. Protože budou použity do slaného pokrmu, je vhodné nepřidat do nich cukr. Zelí a mrkev se nakrájí na nudličky a osmaží se na oleji. Nudle se uvaří doměkka a poté se také osmaží. Palačinky se ohřejí na vysokou teplotu, bude se do nich totiž přidávat syrové vejce. Na horkou palačinku se navrství nudle a zelenina, vše se zakape Yakisoba omáčkou a rozklepne se syrové vejce. Palačinky se zavinou a buď rovnou servírují, nebo se ještě prohřejí na plotýnce.
Tento recept nemá svůj zažitý název, protože si ho vytvořil jeden ze soutěžících na míru tomuto pořadu.
Suroviny:
Postup:
Uvařené nudle se osmaží na pánvi společně s ostatními surovinami - pokrájeným zelím, cibulí, slaninou a krevetami. Ochutí se rýžovým vínem a tare omáčkou. Na talíři se každá porce dozdobí majonézou QP.
Kterému receptu byste vy dali svůj hlas? Všechny jsou poměrně jednoduché a rychlé, takže je doporučujeme vyzkoušet a ochutnat! ;-)
Autor: PhDr. Kristina Kopáčková, Edit: Alice Kopáčková
Doprava zdarma od 1500 Kč | |
99 % zákazníků doporučuje | |
Prodejna v Michli | |
3 000 výdejních míst |
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
Rychlé dodání Skvělá komunikace Nízká cena Kvalitně zabaleno
Vše bez problémů.
Nakupuji zde opakovaně a vždy jsem byla spokojená.
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR