0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Geppó #27 - Nádraží Shinagawa

Shinagawa je nepostradatelným bodem pro každodenní dojíždění tisíců Tokijčanů. Tato dopravní křižovatka je ale také důležitým obchodním centrem a místem, kde můžete ochutnat japonskou kuchyni v prvotřídní kvalitě.

O NÁDRAŽÍ SHINAGAWA

Tokijské nádraží Shinagawa je bezesporu jedním z hlavních dopravních uzlů hlavního města. Je spojnicí mezi Tokiem a Kyotem a jezdí tu celkem 7 železničních linek obsluhujících celé město, včetně linek Yamanote Line a Tokaido Shinkansen. Bez přestupu se odsud dostanete na letiště Haneda a Narita - do Hanedy dokonce za pouhých 15 minut jízdy. Bez přehánění lze říci, že těžko ve světě najdete rušnější nádraží, než je právě Shinagawa.

NA SKOK DO HISTORIE

Nádraží Shinagawa své brány otevřelo všem cestovatelům už v roce 1872. První trasa mířila do Yokohamy a linka obsluhovala dvě zpáteční jízdy denně, přičemž jízda trvala zhruba 35 minut. Brzy byla rozšířena na osm zpátečních jízd denně, přibyla linka do Shimbashi a nádraží se prudce rozvíjelo. V roce 1964 v souvislosti s olympiádou v Tokiu začala jezdit linka Tokaido Shinkansen, která dnes spojuje Tokio, Nagoyu, Kyoto a Osaku.

A rozvoj nádraží rozhodně nezpomaluje. V roce 2027 je naplánováno spuštění nové extra vysokorychlostní linky Chuo Shinkansen a právě Shinagawa bude výchozí stanicí pro tuto novou trať. Chuo Shinkansen spojí Tokio a Nagoyu neuvěřitelnou rychlostí přes 500 km za hodinu. Trať bude obsluhována systémem MAGLEV - lineárními vysokorychlostními vlaky, které využívají elektromagnetické pole, díky kterému se dosahuje rekordních rychlostí pomocí levitace.

DNEŠNÍ SHINAGAWA 

Shinagawa není jen nejrušnějším nádražím na světě. Je centrem kulturního a obchodního života celé čtvrti.

Díky snadné dostupnosti ostatních částí Tokia i důležitých spojnic mimo něj se čtvrť Shinagawa stala sídlem mnoha firem, kancelářských budov, hotelových komplexů, obchodů i restaurací. A ačkoliv je oblast kolem nádraží odrazem moderního světa, nádraží Shinagawa a celá čtvrť si dokázala zachovat své staré tradiční kouzlo. V místních uličkách snadno narazíte na menší svatyně a chrámy. Navštívit tu můžete třeba Muzeum Nikon, kde objevíte více než 500 modelů fotoaparátů, které tuto značku proslavily. Nebo Muzeum současného umění Hara. Nebo aquapark Maxell, který oceníte zejména během parného léta.

Můžete se tu ale také skvěle najíst. Celá čtvrť Shinagawa je vlastně obrovská nákupní a restaurační jízda. 

GASTRONOMIE NA SHINAGAWA

Komplex nádraží na vás dýchne moderní architekturou, příjemně zdobenou aktuálními uměleckými instalacemi. Najdete tu obchody s japonskými suvenýry, kde si jen těžko nevyberete - ať už sháníte něco originálního, tradičního nebo moderního. Je tu plno kaváren, pekáren a také stánků s krabičkami obento naplněnými svačinou na cestu. Nejen bento, vždy pečlivě zabalené včetně jídelních hůlek, jsou tu na míru ušité pro cestování. Celé nádraží je místem, které počítá s tím, že na cestách strávíte pravděpodobně celý den - najdete tu tak i stánky s praktickým zbožím pro denní potřebu, od deštníků, přes froté ručníčky na otření rukou, ponožky až po léky nebo hygienické potřeby.

Hlavně je ale blízké okolí nádraží obrovským food courtem. A ne náhodou sem mnoho turistů míří právě proto.

Co rozhodně ochutnat

Na nádraží Shinagawa samozřejmě najdeme mnoho stánků s mezinárodními pokrmy - pizzu, steaky, sendviče, čínskou, americkou, italskou nebo třeba indickou kuchyni, to vše si tu můžeme dopřát.

My vám ale (nepřekvapivě) doporučujeme vsadit na blízké restaurace s typickými japonskými pokrmy, které jsou tu připravovány denně čerstvé a na nejvyšší úrovni. Kolem nádraží narazíte na nespočet restaurací nabízejících japonské speciality. Gyozu, teppanyaki, shabu shabu i okonomiyaki tu ochutnáte v perfektní kvalitě, ať už si zvolíte jakoukoliv konkrétní restauraci. My uvádíme jen pár tipů, kam zamířit.

SHINATATSU RAMEN 

Ne jedna restaurace, ale hned celá ulice plná ramen barů. A hned vedle nádraží. Každá z restaurací se specializuje na jiný styl ramen polévek a tak zkrátka nemáte šanci nevybrat si.

TORIKI

Pravá hospoda nesmí u nádraží chybět. Izakaya Toriki vás dostane maximální pohostinností a skvělou atmosférou. A vynikajím jídlem. Třeba pokrmem toriwasa, což je kuřecí sashimi, nebo momoyaki, tenkými plátky grilované kýty.

IBURIA NEBO TORITERU

Pokud jste fanda grilovaných pokrmů, zajděte do restaurací Iburia nebo Toriteru. V Iburii si sami připravíte klasické yakiniku přímo u stolu nad ohněm živeným dřevěným uhlím. Toriteru vám připraví lahodné špízy yakitori z kuřecího a křepelčího masa včetně oblíbených vnitřností.

SUSHIRYORI INOSE

Přepadne-li vás chuť na sushi, doporučujeme zajít do Sushiryori Inose. Šéfkuchař mluví trochu anglicky a pečlivě vybírá ty nejčerstvější suroviny a sezónní ingredience. 

IBUKIYA SEIMEN

Přímo na nádraží můžete ochutnat nudle udon nebo tempuru ve stánku Ibukiya Seimen. Nudle se vyrábějí přímo tady, stejně jako vývar dashi ze sardinek z ostrova Ibuki a kombu z Hokkaida. Nespočet typů tempury vás nadchne lahodnou chutí a křupavou konzistencí.

 

Pokud vás vaše cestovatelské trasy zavedou na nádraží Shinagawa, rozhodně doporučujeme nechat si časový náskok. Vlaky tu odjíždějí na minutu přesně a byla by škoda zmeškat všechny gurmánské i nákupní možnosti, které Shinagawa nabízí.

 

Autor: PhDr. Kristina Kopáčková, Edit: Alice Kopáčková

 

Doprava zdarma od 1500 Kč Doprava zdarma od 1500 Kč
99 % zákazníků doporučuje 99 % zákazníků doporučuje
Prodejna v Michli Prodejna v Michli
3 000 výdejních míst 3 000 výdejních míst

Na vaší spokojenosti nám záleží

Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí.
Ověřený zákazník
100%
12. 10. 2024

  • flexibilita

Ověřený zákazník
100%
10. 10. 2024

  • rychlá komunikace, spolehlivost, rychlost

Ověřený zákazník
100%
10. 10. 2024

  • Zajímavé zboží, dobré ceny

Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR